Secretarul de stat Raed Arafat spune că misiunile care au fost considerate "imposibile" în urmă cu un an au devenit de rutină, el felicitându-i pe cei care au participat, vineri, la misiunea de salvare a unui bărbat care a căzut cu tractorul într-o râpă, într-o zonă greu accesibilă din Bistriţa-Năsăud, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD, un medic coborând cu troliul pentru a prelua victima.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După ce un tractorist a suferit leziuni grave în urmă căderii într-o râpă, medicul de pe elicopterul SMURD a fost coborât cu troliul cu echipamentele necesare, a stabilizat pacientul şi l-a intubat, după care pacientul şi medicul au fost ridicaţi cu elicopterul, pacientul fiind într-o plasă specială, medicul continuând să-l ventileze pe durata transportului cu balonul de resuscitare", a explicat Arafat, care a felicitat echipele de salvare. 

El susţine că misiunile care au fost considerate "imposibile" în urmă cu un an au devenit misiuni de rutină după o perioadă de pregătire de peste trei ani cu reprezentanţii serviciului aerian de salvare REGA din Elveţia.  

La misiunea de salvare au partiipatechipaje de la punctul aerian de salvare SMURD Târgu Mureş  Salvamont şi Ambulanţa Bistriţa Năsăud. 

Intervenţia a avut loc într-o zonă greu accesibilă din localitatea Suplai din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde un bărbat în vârstă de aproximativ de 45 de ani a suferit răni grave după ce utilajul în care se afla a căzut într-o râpă, la aproximativ 70 de metri. Victima avea un traumatism cranio - cerebral grav şi a necesitat intubaţie la locul accidentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.