Aproximativ 3.000 de oameni au ieşit în stradă şi joi, pentru a zecea seară consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu. Cei mai mulţi manifestanţi sunt la Cluj şi Sibiu. La Galaţi, un tânăr a adus termosuri cu apă fierbinte şi le-a împărţit plicuri de ceai oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 60 de persoane au protestat, joi seară, la Alba Iulia şi la Sebeş, cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi spunând că nu se mulţumesc doar cu demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

La Alba Iulia, aproximativ 30 de persoane s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş, unde au rămas timp de aproape o oră, scandând din când în când „Hoţii, hoţii!”, „Demisia!”, sau „Jos Guvernul!”.

Unii dintre protestatari au avut pancarte cu mesaje precum „UE scapă-ne de PCR – Pile, Cunoştinţe şi Relaţii”.

Oamenii au anunţat că nu renunţă la proteste deoarece vor şi demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi au spus că următorul miting de protest va avea loc în municipiu duminică.

Un protest similar a avut loc, joi seara, şi la Sebeş, unde peste 30 de persoane s-au adunat în centrul oraşului şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a PSD precum „Jos Guvernul”, „Demisia!” sau „PSD – ciuma roşie!”. 

În Arad, la fel ca în ultimele două seri, doar 50 de persoane s-au adunat pentru a protesta, fără pancarte, fluiere sau vuvuele, ei având doar un steag.

Totuşi, pe Facebook sunt anunţate proteste pentru vineri, sâmbătă şi duminică seară, la care şi-au confirmat participarea sute de persoane.

”Lucrurile nu par a merge în direcţia bună. Din contră, suntem sfidaţi, ignoraţi. Pare că noi nu contăm. Presiunea publică a scăzut mult în aceste zile şi e firesc să fie aşa. Avem responsabilităţi, copii, serviciu, nu ne vine la uşă nicio pomană. Prin urmare, după acest respiro, vă propunem trei zile de foc: vineri, sâmbătă şi duminică”, este invitaţia lansată pe Facebook.

Aproximativ 70 de oameni au ieşit în stradă şi la Braşov, adunându-se în faţa Prefecturii, unde strigă ”Zi de Zi aici vom fi“ şi ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi“. 

De asemenea, braşovenii au pancarte cu mesaje percum ”Luptăm pentru o ţară curată“, ”Vrem demisia“, ”Vrem legi dezbătute nu ordonanţe ascunse“ sau ”Jos Guvernul mafiot“.

Manifestanţii au plecat în marş spre Piaţa Sfatului, unde au anunţat că vor protesta până la ora 21.00. 

Aproximativ 1.500 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat, începând cu ora 18.30, şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a zecea seară consecutiv, în pofida frigului.

Ei au steaguri tricolore, vuvuzele, flueiere, dar şi pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi a liderilor PSD, şi scandează ”Demisia”, ”Hoţii, hoţii”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”O dorinţă sinceră, România liberă”.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii au plecat în marş pe străzile din oraş.

Şi la Constanţa, peste 50 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, pentru a cere demisia Guvernului.

Oamenii strigă “Demisia, demisia”, “Hoţii, hoţii”, “PSD-ciuma roşie” şi au vuvuzele, iar câţiva tineri au venit cu tobe.

Manifestanţii încă nu se hotărâseră până la ora transmiterii acestei ştiri dacă vor mai pleca în marş prin centrul municipiului aşa cum s-a întâmplat în serile trecute. 

Douăzeci de craioveni protestează şi la Craiova, cerând demisia Guvernului. Ei scandează "Uniţi Salvăm România" şi "Jos Guvernul".

La un moment dat, pe lângă protestatari au trecut ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, care este şi preşedinte al PSD Dolj.

"Am traversat piaţa dinspre Filarmonică spre Primărie, fără să fie vreun incident", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, care a participat, joi seară, la o întâlnire cu reprezentanţii PSD Dolj, desfăşurată în sediul Filarmonicii Oltenia, situat la 100 metri de locul în care craiovenii scandează.

Şi la Galaţi, aproximativ 80 de persoane au ieşit, joi seară, în zona centrală a municipiului, deşi temperaturile sunt negative, şi cer demisia Guvernului, manifestanţii spunând că nu este suficient că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a dat demisia. 

Protestatarii s-au strâns, ca şi în serile precedente, pe platoul din faţa sediului Prefecturii Galaţi, unde scandează lozinci precum "Nu mai vrem hoţie, vrem democraţie", "Vă dăm suta înapoi, numai să scăpăm de voi", "Guvern de hoţi şi de mafioţi" sau "Tăriceanu şi ai lui, slugile Kremlinului" şi "Rămânem uniţi, nu ne păcăliţi".

Oamenii spun că nu este suficient că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a dat demisia, şi că întregul Guvern ar trebui să facă acelaşi lucru.

"Nu ne mulţumeşte demisia lui Iordache, tot Guvernul ar trebui să plece. El era o marionetă a lui Dragnea", a spus un protestatar. 

Pentru că temperatura este foarte scăzută la Galaţi, un tânăr le-a adus manifestanţilor termosuri cu apă caldă şi le-a împărţit plicuri de ceai, oamenii fiind decişi să-şi continue acţiunile de protest şi în serile care vor urma.

Şi aproximativ 150 de ieşeni protestează în Piaţa Unirii din oraş, oamenii cerând demisia Guvernului Grindeanu.

Oamenii au început să se adune în zona centrală la ora 19.00, protestatarii spunând că demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, nu este suficientă şi că ar trebui să plece întregul guvern.

Manifestanţii scandează ”Hoţii, Hoţii”, ”Demisia” şi ”Parlament penal, guvern criminal”.

La ora 20.30, oamenii continuau să se afle în piaţă, în pofida faptului că la Iaşi sunt minus 11 grade.

Peste o mie de persoane s-au adunat şi în Piaţa Mare din Sibiu, iar la ora transmiterii acestei ştiri mărşăluiesc pe bulevardul pietonal din oraş.

Oamenii au pancarte cu mesaje împotriva Guvernului Grindeanu, precum: ”Legea-i lege pentru toţi, nu făcută pentru hoţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.