Aproximativ 10.000 de poliţişti şi poliţişti rutieri, 4.000 de jandarmi şi 5.000 de pompieri vor asigura ordinea şi siguranţa publică în minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, forţele de ordine urmând să fie mobilizate în special în zonele unde vor avea loc manifestări publice. În Bucureşti şi în 34 de judeţe vor fi organizate 70 de evenimente la care sunt aşteptate să participe 40.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Interne arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe perioada minivacanţei de Ziua Unirii Principatelor Române a fost suplimentat numărul forţelor de ordine.

Astfel în Bucureşti şi în 34 de judeţe vor fi organizate, în 23 şi 24 ianuarie, 70 de evenimente la care sunt aşteptaţi să participe peste 40.000 de persoane. Pentru buna desfăşurare a acestor manifestări vor fi mobilizaţi aproape 2.000 de poliţişti şi jandarmi.

De asemenea, în cele patru zile ale minivacanţei de Mica Unire vor acţiona, zilnic, aproximativ 8.000 de poliţişti, peste efectivul suplimentar, acordându-se o atenţie deosebită manifestărilor publice.

Totodată, peste 2.000 de poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pentru paza obiectivelor şi pentru alte acţiuni de ordine publică, vor fi, zilnic, la datorie aproape 4.000 de jandarmi, iar în staţiunile montane sunt pregătiţi să intervină peste 600 de jandarmi montani.

De asemenea, la nivel naţional 5.000 de pompieri vor fi pregătiţi să intervină în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă, fiind mobilizate echipaje de intervenţie suplimentare pe durata desfăşurării manifestărilor cu public numeros.

Intervenţia medicală de urgenţă va fi asigurată, în medie, zilnic, de 286 de autospeciale SMURD, la care se adaugă 750 de ambulanţe, toate aflându-se sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 12 elicoptere şi un avion pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale şi acordarea de sprijin aerian celorlalte structuri ale ministerului care desfăşoară misiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.