Aproape 9.500 de poliţişti vor acţiona în zona grădiniţelor, a şcolilor şi liceelor din toată ţara, luni, în prima zi în care elevii revin la cursuri după vacanţa de vară, iar în acelaşi timp poliţiştii verifică autovehiculele destinate transportului de elevi, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română spune că pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor de deschidere a noului an şcolar, 7.210 poliţişti de ordine publică, 1.064 de poliţişti de la rutieră, 773 de la investigaţii criminale, 92 de la prevenire şi 278 de poliţişti de la alte structuri vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, a şcolilor şi liceelor din întreaga ţară.

De asemenea, în aceste zile, la nivel naţional, poliţiştii intensifică activităţile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Potrivit sursei citate, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare ale poliţiei, iar echipajele vor fi prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care copiii intră şi ies de la cursuri, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la rutieră se vor afla în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate. În acelaşi timp, sunt identificate şi controlate toate magazinele din apropierea şcolilor, pentru a verifica dacă sunt respectate categoriile de produse care pot fi comercializate minorilor, adaugă Poliţia Română.

Elevii se întorc la şcoală luni, după o vacanţă de aproape trei luni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.