Aproape 240 de persoane care au comis infracţiuni au fost prinse de poliţişti în a patra zi a minivacanţei de Ziua Naţională, dintre care 112 au fost surprinse în flagrant, iar peste o mie de persoane au fost amendate pentru tulburarea liniştii publice, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au deschis, sâmbătă, dosare penale pentru 239 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, pentru 11 dintre acestea fiind luate măsuri preventive.

De asemenea, au fost prinse şase persoane urmărite la nivel national, arată Poliţia Română.

În a patra zi a minivacanţei de Ziua Naţională, poliţiştii au dat peste 6.500 de amenzi, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei şi au confiscat bunuri de peste 37.000 de lei. Dintre cele peste 6.500 de amenzi, 1.029 au fost date pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 89 pentru activităţi comerciale ilicite şi 19 pentru nereguli privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii aflaţi în trafic au amendat aproape 5.200 de şoferi, dintre care 2.002 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 35 pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi patru pentru că nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, au fost amendaţi şi doi administratori de drum, pentru că nu au curăţat carosabilul de zăpadă.

Dintre şoferii amendaţi, 311 au rămas şi fără permisul de conducere, 111 pentru că au condus cu viteză şi 31 pentru că s-au urcat băuţi la volan. Totodată, poliţiştii au retras 106 certificate de înmatriculare.

Peste 8.400 de poliţişti au fost prezenţi în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.