Primarului oraşului Zimnicea a fost în conflict de interese când a semnat mai multe contracte încheiate de Primărie cu societatea Tel Drum Alexandria, în condiţiile în care închiriase firmei un imobil care îi aparţine, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii de integritarte au stabilit că Petre Pârvu, în calitate de primar al oraşului Zimnicea, judeţul Teleorman, a semnat mai multe contracte de furnizare, de prestări servicii şi de lucrări, precum şi facturile aferente acestora, încheiate între Primăria Zimnicea şi societatea Tel Drum SA Alexandria. Potrivit ANI, Petre Pârvu a fost în aceste situaţii în conflict de interese de natură administrativă, întrucât în perioada în care a semnat contractele avea cu firma Tel Drum Alexandria un contract de închiriere şi un contract de comodat (folosinţă) pentru un imobil proprietatea primarului.

În conflict de interese administrativ a fost, potrivit ANI, şi Ion Anghelescu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dărmăneşti, judeţul Dâmboviţa, care a votat la adoptarea Hotărârii CL privind aprobarea Contractului de Asociaţiune în Participaţiune cu Asociaţia Sportivă “Luceafarul Dărmăneşti”, unde era membru în Consiliul de Administraţie.

ANI l-a găsit în conflict de interese şi pe Vasile Dima, fost primar al comunei Răstoaca, judeţul Vrancea, care şi-a angajat fiica, pe perioadă determinată, în funcţia de consilier personal al primarului. Astfel, în perioada 27 iunie 2012 - 12 septembrie 2013, fiica lui Dima a încasat un salariu de 13.628 de lei. În cazul lui Vasile Dima, ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Focşani să verifice dacă fostul primar va fi sau nu cercetat pentru conflict de interese.

Alţi patru aleşi locali au fost găsiţi în incompatibilitate. Astfel, potrivit ANI, Constantin Corbu, primar al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi, a fost în incompatibilitate în perioada 27 decembrie 2012 - 5 aprilie 2016, când a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al UAT comuna Grădiştea în Adunarea Generală a Acţionarilor SC “Satul Nou Grădiştea” SRL.

Ilarie Căpitanu, consilier local şi fost viceprimar al comunei Tîmna, judeţul Mehedinţi, a fost în incompatibilitate în perioada 31 august - 4 octombrie 2012, când a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Gheorghe Enescu Tîmna, din judeţul Mehedinţi.

În incompatibilitate a fost, potrivit ANI, şi Iosif Borto, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Pîrjol, judeţul Bacău, întrucât SC Siliar SRL, în care fiul său deţine funcţia de administrator şi calitatea de unic asociat, a încheiat cu Primăria Pîrjol opt contracte comerciale de executare de lucrări şi de furnizare de produse (cinci contracte şi trei achiziţii directe), cu facturi fiscale în valoare totală de 262.554,62 de lei.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.