Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere procurorilor să îl cerceteze pentru conflict de interese pe şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui, Sorin Prepeliţă, pentru că timp de doi ani a acordat subvenţii Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice al Asociaţiei Comunitare "Totul pentru Viaţă” Huşi, la care anterior lucrase ca expert în accesarea fondurilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat că Sorin Prepeliţă, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui, a fost în conflict de interese în 2013 şi 2014, când a avizat favorabil Rapoartele privind oportunitatea acordării de subvenţii pentru anii 2014 şi 2015 Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice al Asociaţiei Comunitare “Totul pentru Viaţă” Huşi.

Ulterior, Sorin Prepeliţă a semnat Convenţiile prin care s-au acordat acestei asociaţii subvenţii din bugetul Ministerului Munci, prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui, în cuantum de 56.544 de lei în anul 2014 şi de 39.960 de lei în 2015.

Inspectorii de integritate au mai constatat că Sorin Prepeliţă a semnat Contractul de finanţare din 2013 şi Actul adiţional la acesta încheiat între Agenţia Judeţeanã pentru Plãţi şi Inspecţie Socialã Vaslui şi Asociaţia Comunitară “Totul pentru Viaţă” Huşi, pentru finanţarea lucrărilor de investiţii la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, suma decontată de AJPIS fiind de 363.304,13 lei.

“Urmare acestor documente avizate şi semnate de persoana evaluată, în exercitarea funcţiei publice de conducere de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui, Asociaţia Comunitară «Totul pentru Viaţă» Huşi (la care persoana evaluată a lucrat ca expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene până la data de 31 decembrie 2012), a beneficiat de finanţări/subvenţii acordate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui în cuantum de 459.808,13 lei”, potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Judecătoriei Huşi în cazul lui Sorin Prepeliţă, procurorii urmând să stabilească dacă şeful AJPIS Vaslui va fi pus sau nu sub acuzare pentru conflict de interese.

Portivit Codului penal, “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publică”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.