Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul de Externe anunţă o alocare de 30 milioane euro pentru Programul "Diaspora Start-up”, adresat românilor care locuiesc în străinătate şi care vor să îşi deschidă o afacere în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, în prima etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori şi să le acorde acestora subvenţii pentru lansarea afacerilor în ţară.

Entităţile care intră în parteneriat pentru crearea administratorilor de schemă de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare Profesională Continuă autorizaţi, publici şi privaţi, organizaţii sindicale şi patronate, membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică, autorităţi ale administraţiei publice locale (unităţi administrativ-teritoriale), asociaţii profesionale, camere de comerţ şi industrie, ONG-uri, universităţi, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi instituţii/ agenţii/ organizaţii subordonate/ coordonate de acesta. Condiţia obligatorie este existenţa unui parteneriat cu o entitate a românilor din diaspora.

Propunerile de proiect pot fi depuse începând de miercuri, până la data de 29 noiembrie.

În cea de-a doua etapă, cetăţenii români eligibili, care doresc să îşi înfiinţeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro şi pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat. Sunt eligibili cetăţenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenţei sau a domiciliului în străinătate de minimum 12 luni şi doresc să înfiinţeze o afacere în România.

"Diaspora Start-up” se adresează românilor stabiliţi în străinătate care vor să îşi deschidă o afacere în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.