Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, reclamă „o degradare” a democraţiei, el susţinând că una dintre „ bătăliile” PSD în această campanie electorală a fost „bătălia pentru a afirma încă o dată dreptul social-democraţiei de a exista în spaţiul politic”. Dîncu exprimă disponibilitatea echipei PSD Cluj de a implementa unele proiecte, printre care acela de a termina „în sfârşit” autostrada Transilvania

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul social-democrat Vasile Dîncu, a susţinut duminică, la ieşirea din secţia de votare, că oamenii „trebuie să voteze conform conştiinţei şi să voteze făcând comparaţia între oameni, între competitori, între partide”.

„Sperăm că oamenii vor alege raţional, vor alege  în cunoştinţă de cauză, vor alege chiar empatic, să spunem aşa, pentru că una din  bătăliile noastre în această campanie a fost şi bătălia pentru a afirma încă o dată dreptul social-democraţiei de a exista în spaţiul politic. Este un lucru care la 30 de ani de democraţie nu ar fi trebuit afirmat, însă noile tendinţe politice vedem că sunt acelea de a conduce fără opoziţie, de a conduce fără Parlament. Acest lucru mi se pare că este unul care arată, într-un fel, că democraţia noastră s-a degradat şi că va trebui să refacem aceste lucruri” a declarat candidatul care deschide lista pentru Senat a PSD Cluj.

El a reclamat că în această campanie electorală „PNL s-a ascuns după Guvern, Guvernul  s-a ascuns după preşedintele Klaus Iohannis”.

„Această campanie a fost o campanie în care a trebuit, din nefericire, să readucem în opinia publică printre temele de campanie, teme umaniste care credeam că nu mai trebuie aduse în discursul nostru politic. Credeam că discursul nostru politic nu va mai avea nevoie de teme cum ar fi empatia, de exemplu, faţă de populaţie” a mai declarat Vasile Dîncu după ce a ieşit din secţia de votare.

 Acesta susţine că „foarte mulţi oameni au avut de suferit” din cauza a ceea ce a numit „lipsa de empatie”.

„A trebuit să facem o campanie legată de dialog, pentru că nu a avut loc niciun dialog cu populaţia, de foarte multe ori s-au luat hotărâri sub formă de dictat, de foarte multe ori am aflat din conferinţe de presă de noapte că se închid localităţi şi fără ca populaţia să fie pregătită în  multe situaţii să participe la activităţile guvernului” a adăugat Dîncu.

El a reclamat şi ceea ce a numit „lipsa de responsabilitate pentru actul guvernării, responsabilitate lărgită în ceea ce priveşte soarta oamenilor” invocând, în acest context, faptul că luni de zile au fost vândute măşti neconforme.

Vasile Dîncu a făcut o pledoarie şi pentru libertatea de organizare a serviciului religios, despre care a susţinut că este „un serviciu social, nu este un moft”.

În ceea ce priveşte viitorul Parlament, liderul social-democrat susţine că viitorii parlamentari de Cluj trebuie să aibă un „comportament mult mai aplicat şi mai apropiat de ceea ce le cere comunitatea”.

În acest context, Dîncu susţine că echipa PSD din Cluj are „toată disponibilitatea” de a finaliza unele proiecte începute şi nefinalizate.

„ Social-democraţia, noi, echipa noastră, ne arătăm toată disponibilitatea să lucrăm împreună pentru câteva proiecte importante, pe unele le-am început tot noi dar, din păcate de mult vreme, să terminăm în sfârşit autostrada Transilvania, am mai făcut asemenea lucruri, am vrea să aducem înapoi  marii contribuabili acolo unde se produc banii, aici, din 2005 au fost duşi la Bucureşti şi cred că este nevoie ca acest lucru să se întâmple, concomitent cu o descentralizare de care toată lumea ne vorbeşte în această campanie, toţi locuitorii ne-au vorbit despre acest lucru”, a adăugat Vasile Dîncu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.