Adrian Teleşpan, autor al volumului ”Cimitirul”, apărut în 2013, ocazie cu care şi-a declarat public orientarea sexuală, spune, într-un interviu pentru Life.ro, că "problema nu stă doar în cei care condamnă homosexualitatea, ci şi în homosexuali", el afirmând că unora le place să fie discriminaţi, să se plângă şi să se victimizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă crede că ar fi o soluţie pentru comunitate ca din ce în ce mai mulţi să îşi recunoască public orientarea lor, scriitorul este categoric: "Da, categoric da! Absolut. Lumea s-ar obişnui aşa… Vor fi mereu şi oameni mai înguşti care nu înţeleg, dar e ok să existe şi ei, că asta este! Problema nu stă doar în cei care condamnă homosexualitatea. Stă şi în homosexuali. Există o doză oarecare de sadomasochism pe care am observat-o la ei…".

El spune că unora le place să fie discriminaţi, să se plângă şi să se victimizeze

"(...) Şi nu e un număr mic de oameni. Vezi deseori la televizor, atunci când se vorbeşte despre comunitatea asta, oameni cu pene în cap, machiaj, pentru că ei vor să iasă în evidenţă! Şi unii dintre ei vor să fie discriminaţi! Stăteam la Londra deasupra unui magazin ţinut de nişte indieni. Oameni cu un bun simţ extraordinar. Singurele conflicte apăreau când veneau nişte negri. Care îşi căutau ceartă. Asta nu te face să devii rasist, dar cumva vrei să te fereşti de ei. Şi erau oameni şi săraci şi cu o educaţie precară şi şi-o căutau, pentru că în momentul în care le iei discriminarea şi ei devin oameni normali, ce le mai rămâne? Care este neajunsul lor? De ce n-au reuşit ei în viaţă? Cum să răspundă la asta? Discriminarea poate fi o scuză a nemulţumirii de sine valabilă în cazul tuturor minorităţilor", afirmă scriitorul.

El vorbeşte şi despre adopţie, spunând că nu face deosebire între homosexuali şi heterosexuali în ceea ce priveşte rolul de părinţi şi că, din punctul său de vedere, orice om, indiferent de orientarea sexuală, ar trebui să ceară părerea unui specialist înainte de a face copii pentru că nu toţi oamenii sunt pregătiţi să aibă copii.

Întrebat ce părere are despre Dolce şi Gabbana, care au spus că gay-ii nu ar trebui să înfieze copii, scriitorul a afirmat: "Eu cred că depinde foarte mult de construcţia unui om… Gay-ii sunt nişte oameni foarte sensibili. Nu înţeleg de ce nu se scriu tratate psihologice mai amănunţite despre treaba asta… Sunt oameni care fac nişte confuzii foarte mari în viaţă. Una dintre ele este între obsesie şi dragoste. Gay-lor le este foarte greu să accepte un refuz… Asta e uşor de explicat. În momentul în care provii dintr-o minoritate discriminată apare o disperare în a-ţi găsi un sprijin, un partener. O disperare de a evita singurătatea. Ştiu foarte multe cazuri de homosexuali care devin cupluri fără ca măcar să se cunoască 5%. Şi eu am trecut prin etapa asta. Se cunosc azi şi a doua zi se mută împreună. Nu aş spune că homosexualitatea este o alegere, că nu este, dar cred că în psihicul uman se produce la un moment dat o scindare. Şi ajungi să fii homosexual sau heterosexual independent de tine, independent de mediul care te înconjoară. Ştiu doi fraţi gemeni: unu este gay, unul este straight. Crescuţi de aceiaşi oameni, în aceeaşi casă. Dar există o sensibilitate şi o instabilitate emoţională induse de o oarece superficialitate atunci când vine vorba de formarea unui cuplu. Şi cumva e normal, pentru că atunci când societatea te respinge, încerci cu toată fiinţa ta să îţi găseşti acceptare la unul ca tine, iar asta se traduce într-o grabă de a forma un cuplu. Mie, foarte mulţi homosexuali mi-au reproşat că „Vai după ce ai scris cartea, o să vadă toată lumea că ne-o tragem în stânga şi-n dreapta şi avem o viaţă promiscuă şi folosim droguri”… Eu nu am scris despre droguri. Şi nu am scris, pentru că nu credeam că publicul este pregătit, dar ce se întâmplă la Londra din punctul acesta de vedere este peste orice imaginaţie! Deja oamenii nu-şi mai injectează heroină şi punct. Să zicem că noi doi suntem doi gay la o petrecere. Eu îmi trag un pic de sânge, îmi bag peste el heroina sau crystal meth, iar tu îţi injectezi sângele meu cu tot cu heroină sau crystal meth".

El mai spune că homosexualii au o mare problemă cu singurătatea şi îşi caută continuu şi în mod obsesiv un partener cu care să fie şi să se iubească.

"E foarte greu, ca homosexual, să capeţi o logică emoţională. În România cu atât mai mult… Provii din medii care te resping: ţi-e frică de reacţia mamei, ţi-e frică de reacţia tatălui, ţi-e frică de reacţia colegilor. Ţi-e frică, ţi-e ruşine, te închizi în tine, e normal ca tu să-ţi doreşti dragostea frenetic şi o persoană care să te accepte la un nivel foarte personal. Şi, în mintea ta, eşti pregătit ca oricine să-ţi ofere această dragoste, deşi ştim foarte bine că e greu să găseşti aşa ceva, indiferent de orientarea sexuală. Şi cred că Dolce şi Gabbana, care duc o viaţă foarte mişto, probabil la un sex party, cu 60 de oameni drogaţi în jurul lor, s-au uitat aşa şi au zis: ”Da, mă, ăştia nu-s ok să fie părinţi…”, adaugă scriitorul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.