Patru tineri din judeţul Gorj au fost reţinuţi de procurorii DIICOT după ce ar fi vândut droguri şi substanţe psihoactive la preţuri între 10 şi 500 de lei, inclusiv în cadrul unor unităţi şcolare din judeţ. În acest dosar au fost audiate peste 40 de persoane, între care şi elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Gorj, au pus în aplicare 13 percheziţii domiciliare în judeţul Gorj şi în municipiul Timişoara, judeţul Timiş, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc.
 
Ulterior, au fost duse la audieri sediul Poliţiei 41 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi la unităţi de învăţământ din judeţul Gorj.
 
Vineri, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reţinerii faţă de 4 tineri, din judeţul Gorj. 
 
Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, a fost identificată şi ridicată cantitatea de 1.600 de grame de cannabis, 210 grame de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanţă solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, şase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare şi suma de 7.004 lei.
 
”Din probatoriul administrat, s-a stabilit că, în luna ianuarie 2023, tinerii ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Produsele ar fi fost comandate prin intermediul unei aplicaţii criptate, iar după efectuarea plăţii prin intermediul monedei bitcoin, substanţele susceptibile de a avea efect psihoactiv ar fi fost ridicate din diverse locaţii, ale căror coordonate erau transmise în prealabil de către vânzător. După preluarea produselor, acestea ar fi fost porţionate şi ambalate şi ulterior vândute în judeţul Gorj, cu sume cuprinse între 10 şi 500 de lei”, a arătat IPJ Gorj.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi “Tudor Vladimirescu” Gorj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.