O sesiune de degustare de vinuri acasă poate fi o idee bună de activitate de weekend cu prietenii ori cu familia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este rezervată doar iubitorilor şi cunoscătorilor de vinuri, ci poate fi potrivită pentru orice persoană care vrea să încerce ceva diferit şi interesant din când în când. Dacă ideea aceasta ţi-a stârnit curiozitatea şi te întrebi de ce ai avea nevoie pentru a organiza o astfel de seară, atunci continuă să citeşti pentru a descoperi tot ce ai nevoie să ştii.

Iată de ce ai nevoie pentru organizarea unei degustări de vinuri la tine acasă:

Mai multe sortimente de vin

În mod evident, pentru degustarea de vin vei avea nevoie de mai multe soiuri de vin. Deci, este necesar să ai atât vin alb, rose, cât şi roşu. În plus, este recomandat să începi degustarea cu nişte opţiuni mai uşoare, iar cele mai puternice ar trebui să rămână la final, pentru a nu-ţi da peste cap papilele gustative. De pe altex.ro poţi comanda mai multe sortimente de vin, având posibilitatea să alegi dintr-o gamă largă, astfel încât să iei cele mai bune decizii în vederea unei activităţi reuşite.

Pahare potrivite

Pe lângă vin vei avea nevoie şi de nişte pahare speciale, pentru o degustare ca la carte. Există pahare pentru fiecare tip de vin. Dar, dacă nu vrei să mergi atât de departe, ar fi util să ai măcar un set de pahare mari cu picior, care să meargă pentru toate tipurile de vin.

Decantor pentru vin

Decantorul de vin este acel recipient de sticlă în care este indicat să pui vinul înainte de servire. Pe lângă faptul că este mult mai estetic să serveşti vinul din acel recipient, care de obicei are o formă interesantă, el ajută şi la oxigenarea vinului înainte de servire. Această oxigenare va ajuta la degustare, schimbând gustul vinului. Astfel, vei putea să simţi toate notele mai intens.

Gustări

La degustările de vin este bine să ai şi nişte gustări lângă, din care invitaţii se pot servi, cum ar fi diferite tipuri de brânzeturi, struguri sau pâine artizanală. Acestea reuşesc să se armonizeze cel mai bine cu vinurile. Bineînţeles, trebuie să ai şi apă la discreţie, pentru a nu combina gusturile şi pentru a avea o experienţă cât se poate de autentică.

Aşadar, ia în considerare informaţiile de mai sus dacă doreşti să organizezi o degustare de vinuri la tine acasă. Însă, nu uita că vinurile trebuie consumate în cantităţi moderate şi trebuie savurate pe îndelete. După ce sunt turnate din decantor în pahar, trebuie să miroşi vinul şi să încălzeşti puţin paharul cu mână, ca mai apoi să iei o gură pe care să o ţii pentru câteva secunde înainte să o înghiţi. Este un adevărat proces, dar poate fi ceva foarte relaxant şi plăcut în compania unor oameni dragi ţie şi, categoric, este o idee bună dacă sunteţi în căutarea a ceva nou de făcut în grupul de prieteni.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.