O locomotivă care împingea un tren de marfă alcătuit din 25 de vagoane încărcate cu cărbune a deraiat, marţi, în zona localităţii Cernişoara din judeţul Vâlcea, pe o rută pe care circulă doar trenuri de marfă. În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart şi circa două tone de motorină s-au scurs în sol, afirmă reprezentanţii ISU Vâlcea. Compania CFR Marfă a arătat că Agenţia de Investigare Feroviară Română-AGIFER va stabili cauzele producerii accidentului, însă o posibilă cauză ar fi o defecţiune tehnică la un vagon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”CFR Marfă informează că în această dimineaţă pe raza Punctului de Lucru Craiova, între staţiile Berbeşti şi Popeşti (jud. Vâlcea) a deraiat de prima osie locomotiva care împingea un ansamblu format din 25 de vagoane al trenului nr. 60566. Trenul transporta cărbune pe relaţia Alunu - Băbeni. La faţa locului intervin autorităţile abilitate, inclusiv Garda de Mediu, având în vedere faptul că rezervorul locomotivei deraiate s-a spart. O parte din conţinutul acestuia s-a deversat. Momentan, la faţa locului, se intervine cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanţe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării”, a tranmis, într-un comunicat de presă, CFR Marfă.
 
În urma incidentului nu au fost înregistrate victime, iar circulaţia în zonă este destinată numai transportului feroviar de marfă, astfel că transportul de călători nu este afectat.
 
”Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de către Agenţia de Investigare Feroviară Română-AGIFER. La prima constatare o posibilă cauză este o defecţiune tehnică la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care împingea trenul”, a precizat sursa citată.
 
Între timp, locomotiva deraiată a fost repusă pe şine, iar trenul şi-a reluat deplasarea către Băbeni. În prezent circulaţia a fost reluată pe această linie de cale ferată dedicată exclusiv transportului de marfă.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Feroviare Vâlcea, poliţiştii din cadrul instituţiei au fost sesizaţi, marţi, despre faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie.
 
Poliţiştii au stabilit că sesizarea se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.
 
În continuare, poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.
 
Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu, pe care circulă doar trenuri de marfă.
 
 
”În urma accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei şi s-au scurs cca 2 tone motorină în sol. Accidentul feroviar este în localitatea Cernişoara, iar la intervenţie se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă de la GI Maciuca”, a transmis ISU Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.