Reprezentanţi ai CNAIR şi Romsilva au discutat miercuri pe tema proiectelor de infrastructură mare care tranzitează zone împădurite şi a procedurilor de identificare şi îndepărtare a arborilor care pun în pericol siguranţa traficului pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am avut astăzi la sediul CNAIR o întâlnire cu reprezentanţii Romsilva, la care a participat şi Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu! Împreună cu directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Daniel Nicolăescu şi cu directorul Departamentului Fond Forestier, Ion Codruţ Bilea am stabilit să îmbunătăţim protocolul de colaborare dintre cele două instituţii. Vrem astfel să putem acţiona mai eficient şi să scurtăm timpii de intervenţie pe acele zone în care zonele administrate de Romsilva reprezintă risc pentru reţeaua naţională de drumuri. De asemenea am stabilit să colaborăm mai eficient în domeniul implementării proiectelor de infrastructură mare care tranzitează zone împădurite”, anunţă leful CNAIR Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.
Reprezentanţii Romsilva şi-au exprima sprijinul în vederea scoaterii din fondul forestier, într-un timp cât mai scurt, a suprafeţelor de pădure acolo unde se deschid şantiere pentru construcţia unor sectoare de autostrăzi.
”Am discutat punctual despre scoaterea din fondul forestier a suprafeţelor de pădure afectate de construcţia lucrărilor pentru Secţiunile 2 (Boiţa- Cornetu), 3 (Cornetu – Tigveni), 4 (Cornetu – Tigveni) şi 5 (Curtea de Argeş – Piteşti) ale autostrăzii Sibiu-Piteşti”, precizează Pistol.
Pentru Secţiunile 4 şi 5 ale autostrăzii, după emiterea Ordinului de Ministru pentru scoaterea din fondul forestier, Romsilva va întreprinde toate diligenţele necesare eliberării amplasamentului.
Pentru Secţiunile 2 şi 3 este necesară emiterea unor Hotărâri de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier (prestatorul desemnat de către CNAIR elaborează în prezent documentaţiile necesare).
”Săptămâna viitoare ne vom întâlniri cu antreprenorii Secţiunilor 2 şi 3 pentru a stabili calendarele de implementare a contractelor în perioada de proiectare, în paralel cu procedura de scoatere din fondul forestier. Vrem să evităm astfel întârzieri în finalizarea lucrărilor”, a menţionat şeful CNAIR.
Conform lui Pisto, o altă temă de discuţie a fost stabilirea unor noi proceduri de identificare şi îndepărtare a arborilor care prezintă un real pericol la adresa siguranţei participanţilor la trafic pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi administrată de către CNAIR.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.