Colecţia de filme „Crime în Franţa” va fi difuzată în februarie, în fiecare miercuri, de la 21.00, la DIVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria debutează pe 1 februarie, cu „Surse criminale” („Sources assassines”/„Murder in the Auvergne Mountains”, 2017). În staţiunea balneară franceză La Bourboule, este descoperit cadavrul unui bărbat otrăvit. Fosta lui iubită este arestată şi bănuită de crimă, aşa că fiica acesteia (care e poliţistă la Paris), încearcă să-i demonstreze nevinovăţia. Investigaţia o poartă mult mai departe decât şi-ar fi putut imagina, în timp ce scoate la iveală secrete de familie adânc îngropate. Din distribuţie fac parte: Julie De Bona (Fanny Volkov), Marthe Keller (Irène Volkov), Joakim Latzko (Chad Balhul), Jacques Bonnaffé (comandantul Garnier), Agathe Bonitzer (Séléna Rome) şi Alexandre Carrière (Régis Cazal).

Pe 8 februarie, în Roches Noires, un sat din Valea Tarentaise (Alpii francezi) vor fi descifrate misterele de pe o serie de „Pietre negre” („Roches noires”/„Murder in the Tarentaise Valley”, 2018). În timp ce face jogging, Lisa Campion (Flore Bonaventura), fiica poliţistului pensionat Fabio Campion (Jérôme Anger), descoperă cadavrul îngheţat al unui copil dispărut în urmă cu 20 de ani. Detectivul Simon Beauregard (Grégori Derangère) - care este fratele vitreg al bărbatului condamnat pentru crimă, în ciuda absenţei unui cadavru - e trimis la faţa locului, pentru a începe investigaţia.

Pe 15 februarie este programat filmul „Crime la Lille”  („Meurtres à Lille (Les Crimes Silencieux)”/„Murder in Lille”, 2017). În 1906, locul a fost scena unui dezastru minier care a curmat vieţile a 1.099 de mineri. Amintirea catastrofei, cea mai gravă din Europa, bântuie în continuare regiunea. Această rană istorică este zgândărită din nou, când doi anchetatori (interpretaţi de Odile Vuillemin şi Richard Berry) trebuie să rezolve o crimă comisă într-o mină veche, devenită acum muzeu. Producţia a fost filmată în filmată chiar în zona minieră Pas-de-Calais, din nordul Franţei.

Pe 22 februarie este investigată o „Crimă pe insula d’Yeu” („Meurtres à l'Île d'Yeu”/„Murder in Ile d’Yeu”, 2015). Isabelle Bonnefoy (Anne Richard) navighează pe mare, alături de fiul ei – Noe (Sébastien Capgras) – când primesc un semnal SOS. La faţa locului, cei doi descoperă un cadavru fără cap, care dispăruse de pe ambarcaţiunea lui, Esperanza. Responsabil de anchetă este Comandantul Nicolas Lemeur (Bernard Yerlès), iar primul suspect este un vechi prieten al Isabellei. Ulterior, apar informaţii că victima făcea trafic de droguri, iar apoi o legendă locală acaparează investigaţia: Pilar, o refugiată spaniolă, a murit într-un incendiu de pe insulă, dar nepotul ei (Enrique) a supravieţuit şi vrea neapărat să se răzbune.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.