Doi membri ai Forţelor Aeriene filipineze au murit miercuri în prăbuşirea unei aeronave, iar salvatori căutau alt avion dat dispărut marţi cu şase persoane la bord, anunţă autorităţile filipineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O aeronavă militară de tip SIAI Marchetti SF-260 s-a prăbuşit într-un câmp de orez la Pilar, în apropiere de Manila (nord), iar pilotul şi alt aviator au murit, declară AFP şeful poliţiei provinciei Bataan, Romell Velasco.

”Este o adevărată epavă, Aripile au fost separate”, declară el după ce s-a dus la locul accidentului.

”Nimeni nu putea supraviţui”, estimează el.

Corpurile victimelor au fost recuperate, anunţă şeful poliţiei.

O anchetă este în desfăşurare cu privire la originea ”incidentului”, a declarat presei o purtătoare de cuvânt a Forţelor Aeriene filipineze, Consuelo Castillo.

În 2021, armata filipineză şi-a imobilizat temporar flota de elicoptere de tip Black Hawk, după prăbuşirea unei aeroonave de tip S-70i în timpul unui zbor de antrenament nocturn, soldat cu moartea tuturor celor şase persoane de la bord.

Aviaţia Civilă filipineză a anunţat marţi că un avion de tip Cessna, la bordul căruia se aflau cinci pasageri şi un pilot, nu a mai ajuns să aterizeze pe o pistă izolată, în nordul ţării.

Avionul ”dispărut” a decolat de pe aeroportul din Cauayan (nord), a anunţat un purtător de cuvânt al organismului de reglementare a sectorului, Eric Apolonio.

Căutările aeronavei au fost suspendate temporar, miercuri, din cauza unor condiţii meteorologice nefavorabile, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.