Mai multe servicii Microsoft - inclusiv instrumentul de lucru în echipă Teams şi mesageria Outlook - erau nedisponibile miercuri în lume - în Europa, India şi Statele Unite - , din cauza unor pene, care erau în curs de examinare, anunţă într-o postare pe Twitter grupul american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anchetăm cu privire la probleme care afectează mai multe servicii Microsoft 365”, anunţa la ora 7.31 GMT (9.31, ora României) Microsoft pe unul dintre conturile sale pe Twitter.

Numeroşi utilizatori din lume se plâng, pe reţele de socializare, că nu-şi pot accesa serviciile ca de obicei.

”Am o temă de predat într-o jumătate de oră pe Teams, iar serverele nu funcţionează în India. Faceţi ceva!”, scrie un utilizator.

Incidente erau semnalate - pe site-ul specializat Downdetector - în Statele Unite şi în Europa, la mai multe alte servicii ale Microsoft - de la platforma de jocuri Xbox Live şi până la reţeaua de socializare LinkedIn.

Contactat de AFP miercuri, grupul american nu a răspuns.

Gigantul informatic a anunţat la jumătatea lui ianuarie că urmeazsă să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie - reprezentând mai puţin de 5% dintre salariaţi) -, invocând contextul economic şi schimbarea priorităţilor clienţilor, zguduind şi mai mult un sector afectat de mai multe concedieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.