Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Presedintele CJ Timiş, Alin Nica, acuzat de conflict de interese: Eu am fost chemat la ANI şi am dat explicaţii cu privire la toate lucrurile semnalate / Nu văd care ar fi conflictul de interese sau vreo fapta de natură penală / Sunt convins că instituţii

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiecu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Nica Alin Adrian a infracţiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane (...) întrucât în exercitarea funcţiei de primar al comunei Dudeştii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entităţi în cadrul cărui Consiliu deţinea calitatea de membru şi, totodată, a emis pentru aceasta o autorizaţie de construcţie”, a transmis, miercuri, ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Alin Nica ”a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeştii Noi încheiase 15 contracte prin achiziţie directă”. 

”Totodată, în calitate de primar a încheiat şi un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, a mai precizat ANI.

Instituţia anunţă, de asemenea, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât, ”în declaraţiile de interese depuse în anii 2021 şi 2022 a declarat deţinerea unei calităţi din care demisionase”.

”Totodată, persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obţinute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, a mai transmis ANI.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.