Poliţia portugheză a arestat un bărbat suspectat de ameninţarea cu moartea a preşedintelui Marcelo Rebelo de Sousa, căruia i-a trimis o scrisoare cu un glonţ de armă de foc şi în care îi cere un milion de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestarea suspectului, marţi, a avut loc în urma unei ”anchete aprofundate”, care a permis identificarea presupusului autor al acestor ameninţări, care datează de la 28 octombrie, a anunţat într-un comunicat poliţia judiciară.

În urma unei percheziţii la domiciliu, autorităţile îl suspectează pe acest bărbat, care are antecedente judiciare - fapte de constrângere, tentative de extorcare şi deţinere ilegală de armă.

”Această persoană pare că voia bani. Aceasta nu este o ameninţare politică”, a reacţionat preşedintele portughez, care declară că nu a luat aceste ameninţări prea în serios.

”Eu nu am văzut scrisoarea”, însă expeditorul cerea ”un milion de euro”, ”o sumă pe care, oricum, nu o aveam”, a declarat presei Marcelo Rebelo de Sousa.

Autorul scrisorii ”comunica (în scrisoare) un număr de telefon şi un număr de cont la bancă”, a precizat el.

Marcelo Rebelo de Sousa, în vârstă de 74 de ani, este un fost profesor de drept şi comentator politic care, după ce a devenit şeful statului portughez, în 2016, a continuat să să se afle în contact cu compatrioţii săi, fără să acorde prea multă importanţă problemelor de securitate sau protocolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.