Evenimentul Zillele Filmului German, program cu tradiţie în România, revine la Bucureşti între 2 şi 5 martie şi va oferi publicului cele mai noi producţii germane ce vor fi găzduite de Cinema Elvire Popesco. Mai mult, evenimentul se extinde, în premieră, la Timişoara unde spectatorii sunt aşteptaţi la Cinema Victoria între 9-12 martie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizat de Goethe-Institut, festivalul adună anul acesta cele mai bune filme germane din perioada recentă şi le arată pentru prima dată pe marele ecran publicului cinefil.

„Mă bucur să revenim, în sfârşit, după această perioadă în care am simţit lipsa întâlnirilor cu publicul de la Zilele Filmului German. Partea bună este că ediţia cu numărul 15 însumează cele mai bune producţii de film german din ultimii ani, prin urmare publicul este aşteptat cu o selecţie din care îi va fi greu să rateze vreun titlu”, spune Marina Neacşu, coordonatorul festivalului.

Cea de-a 15-a ediţie a Zilelor Filmului German va fi deschisă de "TOUBAB", distins cu Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi Festivalul Filmului German din Lisabona şi Premiul pentru cel mai bun tânăr actor, Ex-Aequo pentru Farba Dieng şi Julius Nitschkoff la Bavarian Film Awards.

Filmul regizat de Florian Dietrich spune povestea lui Babtou (Farba Dieng), proaspăt eliberat din închisoare, care - deşi este născut în Germania - urmează să fie deportat în Senegal, lucru care îl aduce în situaţia în care să decidă să se căsătorească cu cel mai bun prieten al său, Dennis (Julius Nitschkoff), care este heterosexual. „A fost important pentru mine să spun o poveste despre un subiect foarte serios într-un mod şi pe un ton care să nu împiedice spectatorii să se identifice cu protagoniştii filmului” declara regizorul „aceastei comedii mocnit-hilară” (Bild).

„Aproape tragi-comic, filmul îmbină teme precum rasismul, inegalitatea socială şi homofobia într-un studiu social extrem de amuzant care, datorită celor doi actori principali excepţionali şi a multor detalii aproape de documentar, se transformă într-o odă închinată prieteniei dintre doi bărbaţi.” scriau cei de la Filmdienst.

Vizualul #ZFG15 este construit de graficianul Marius Weber în jurul unui cadru din "Die Goldfische | Peştişorii aurii", alt film ce va fi prezentat în premieră în programul festivalului.

Cea de-a 15-a ediţie a Zeilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut şi se va desfăşura la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti între 2-5 martie şi la Cinema Victoria din Timişoara, între 9-12 martie, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara.

Goethe-Institut este o instituţie culturală care promovează cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial. Prin informaţii despre viaţa culturală, socială şi politică prezintă un tablou vast al realităţii germane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.