Preţurile ţiţeiului au scăzut marţi cu circa 2% din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creşterii economiei globale şi de o creştere aşteptată a stocurilor de petrol din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrarea în martie au scăzut cu 2,06 dolari, sau 2,3%, la 86,13 dolari pe baril.

Ţiţeiul american a scăzut cu 1,49 dolari, sau cu 1,8%, la 80,13 dolari pe baril.

Activităţile de afaceri din SUA s-au contractat în ianuarie pentru a şaptea lună consecutiv, deşi scăderea s-a moderat atât în sectorul de producţie, cât şi în cel al serviciilor, pentru prima dată din septembrie, iar încrederea în afaceri s-a consolidat odată cu începutul noului an.

Economia SUA ”încă ar putea încetini, iar unii traderi de energie sunt încă sceptici cu privire la cât de repede îşi va reveni cererea de ţiţei a Chinei în acest trimestru”, a declarat analistul OANDA Edward Moya, într-o notă.

Activitatea de afaceri din zona euro a revenit în mod surprinzător la o creştere modestă în ianuarie, a arătat indicele compozit al managerilor de achiziţii (PMI) al S&P Global.

Cu toate acestea, activitatea economică din sectorul privat britanic a scăzut cu cel mai rapid ritm din ultimii doi ani.

Economiile din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC), format din şase membri, vor creşte anul acesta cu un ritm aflat la jumătate faţă de cel din 2022, deoarece veniturile din petrol vor fi afectate de o încetinire globală uşoară aşteptată, potrivit estimării mediane dintr-un sondaj Reuters al economiştilor.

Între timp, stocurile de ţiţei din SUA sunt aşteptate să fi crescut cu aproximativ 1 milion săptămâna trecută, fiind aşteptată în schimb o scădere a stocurilor de produse distilate, a arătat luni un sondaj preliminar Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.