Festivalurile Rock Am Ring şi Rock Im Park din Germania - evenimente care împart programe în două locuri diferite în acelaşi weekend din iunie - au anunţat că, în urma unor discuţii serioase cu numeroşi parteneri de festival, trupe care cântă la ediţiile din acest an şi fani, au luat decizia de a anula apariţia trupei Pantera anul acesta, scrie loudersound.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pantera nu va cânta la Rock am Ring şi Rock im Park 2023, aşa cum a fost anunţat”, se arată într-o declaraţie pe paginile de Facebook ale ambelor festivaluri. „În ultimele săptămâni, am avut multe conversaţii intense cu artiştii, cu partenerii noştri şi cu voi, fanii festivalului, am continuat să facem faţă criticilor împreună şi am decis să scoatem trupa din program”.

La festivalurile, care au loc în perioada 2-4 iunie în Nürburgring şi Nürnberg, vor fi prezente Rise Against, Limp Bizkit, Kings Of Leon, Tenacious D, Bring Me The Horizon, Machine Gun Kelly şi multe altele.

Reuniunea Pantera - cu membrii „epocii de aur” Phil Anselmo, Rex Brown, cu Zakk Wylde şi Charlie Bentate - a provocat dispute. Mulţi fani sunt încântaţi să audă melodiile clasice Pantera live încă o dată, în timp ce alţii rămân sceptici la ideea unui turneu Pantera în această formulă, amintind de legendele trupei: fraţilor Abbott, Dimebag Darrell şi Vinnie Paul, acesta din urmă fiind împotriva unei reuniuni Pantera înainte de moartea sa în 2018. 

O altă problemă de durată este prezenţa lui Anselmo, ale cărui remarci rasiste din 2016 au revoltat comunitatea metalului. Atunci, Anselmo, unul dintre cei mai respectaţi şi emblematici vocalişti, a salutat publicul de la Los Angeles, pe scenă, cu "Sieg Heil", salutul nazist, şi a strigat un slogan al supremaţiei albe. Concertul era în memoria chitaristului Dimebag Darrell. 

După ce iniţial a ezitat să-şi ceară scuze pentru incident, el a lansat ulterior o declaraţie în care insista că „şi-a scuzat 1000% oricui s-a jignit pentru ceea ce a spus”. „Pentru toţi evlavioşii de acolo cărora le place să arate cu degetul spre mine: „Oh, e rasist!”, le spun că nu mă cunosc”, a spus el mai târziu pentru Rolling Stone.

Anul trecut, moştenitorii lui Vinnie Paul au lansat o declaraţie prin care respingeau concertele Pantera ca o reuniune, menţionând: „Nu poate exista niciodată o reuniune Pantera fără Vinnie şi Dime. Cu toate acestea, nu există o modalitate mai bună de a onora moştenirea lui Vinnie şi Dime decât prin a oferi muzica Pantera direct fanilor. Suntem onoraţi că Charlie şi Zakk, prietenii lor foarte apropiaţi şi fraţii lor muzicali, vor împărţi scena cu Philip şi Rex, pentru a dezlănţui puterea Pantera live în întreaga lume". 

Anul acesta, trupa americană Pantera va concerta pe 27 mai, la Romexpo, în cadrul festivalului Metalhead Meeting. Phil şi Rex cântă cu Charlie Benante de la Anthrax şi cu Zakk Wylde. 

Pantera a revoluţionat metalul cu "Cowboys from Hell". Considerat printre primele albume de groove metal, "Cowboys from Hell" a fost discul care a transformat Pantera într-o formaţie de top. Au fost prezenţi şi pe scena legendarului "Monsters Of Rock", în 1991, alături de Metallica, AC/DC, Mötley Crüe, Queensrÿche şi The Black Crowes.

Au urmat "Vulgar Display of Power", considerat de fani dar şi de critici unul dintre cele mai bune albume metal din istorie, apoi "Far Beyond Driven", care a ajuns pe prima poziţie in Billboard 200 şi a înregistrat 1.000.000 de copii vândute. Următorul album a fost "The Great Southern Trendkill". Solo-ul piesei "Floods" este considerat de mulţi cel mai bun al artistului, Guitar World incluzându-l pe poziţia 32 în topul celor mai bune solo-uri din toate timpurile. "Reinventing the Steel" este ultimul disc unde aceste 4 genii ai muzicii, Dimebag, Rex, Vinnie şi Phil pot fi auziţi împreună. Piesa "Revolution Is My Name" avea sa fie nominalizată şi la premiile Grammy pentru Best Metal Performance.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.