Comisia de Cultură a Senatului s-a reunit marţi la Iaşi, pentru a discuta, printre altele, despre modul în care poate fi îmbunătăţită legislaţia pentru instituţiile de cultură locale şi naţionale, inclusiv cele independente, dar şi despre posibilităţile de finanţare în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Senatorul PNL Liviu Brătescu a declarat, potrivit unui comunicat de presă, că de Ziua Unirii, membrii acestei comisii s-au întâlnit la Iaşi pentru a discuta “în mod aplicat despre nevoile de finanţare ale culturii, dar mai ales despre felul în care putem îmbunătăţi legislaţia pentru ca instituţiile culturale naţionale şi locale, precum şi cele independente, să poată funcţiona în acord cu dinamica lumii de azi“. 
“De prea multe ori domeniul cultural rămâne o «Cenuşăreasă» a alocărilor bugetare, cu toate că sectorul creaţiei este unul extrem de dinamic din punct de vedere economic. Cultura nu consumă bani, ci produce bani, dar pentru a funcţiona pe măsura potenţialului său avem nevoie de legislaţie coerentă şi de politici publice inteligente. M-a bucurat deschiderea cu care colegii din Comisia de Cultură şi Media a Senatului României au primit invitaţia pe care le-am adresat-o de a veni la Iaşi“, a declarat senatorul PNL de Iaşi Liviu Brătescu.
Reuniunea de la Iaşi a Comisiei de Cultură este programată marţi şi miercuri şi va include şi o dezbatere cu manageri, reprezentanţi ai instituţiilor publice de cultură şi operatori culturali independenţi din regiunea de Nord-Est a României.
De asemenea, vor avea loc întâlniri ale membrilor comisiei cu autorităţi locale, dar şi cu actori culturali instituţionali şi independenţi, dezbateri pe teme de legislaţie culturală şi patrimoniu, precum şi o şedinţă de lucru.
Totodată, membrii Comisiei de Cultură se vor deplasa şi la Mănăstirea Cetăţuia, obiectiv considerat “un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte restaurarea unui obiectiv major de patrimoniu“.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.