Fotbalul european revine în acest weekend, iar acţiunea este la cote înalte, cu 3 meciuri de top în Bundesliga şi Premier League. Fanii fotbalului german au un motiv în plus de bucurie, deoarece vineri 20 ianuarie 2023 Bundesliga se reia şi nu oricum – cu un derby pe Red Bull Arena din Leipzig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După duelul dintre RB Leipzig şi Bayern, microbiştii îşi vor muta atenţia către cel mai valoros campionat al Europei – Premier League. Acolo Liverpool şi Chelsea se află faţă în faţă în „derby-ul suferinţei”, în timp ce Manchester United continuă lupta pentru titlu după ce a obţinut un singur punct pe terenul lui Crystal Palace.

Fotbalul european ne propune şi alte dueluri de top, precum cel dintre Juventus şi Atalanta sau partida dintre Bilbao şi Real Madrid de pe San Mames, iar Superliga se reia, şi ea, pe 20 ianuarie.

Leipzig se poate apropia la doar 3 puncte de lider

Weekendul debutează cu un derby de foc găzduit de Red Bull Arena. RB Leipzig – ocupanta locului 3 în Bundesliga – primeşte vizita liderului Bayern Munchen pe 20 ianuarie 2023, de la ora 21:30. Diferenţa între cele două formaţii este de 6 puncte momentan, între ele aflându-se marea surpriză a actualei stagiuni – Freiburg.

Victoria este singura opţiune pentru Leipzig, dacă vor să ţină aproape de bavarezi, însă Bayern este favorită conform cotelor disponibile în ofertele de pariuri sportive fotbal. 1.80 este cota pentru un succes al liderului, în timp ce RB Leipzig are o cotă de 3.80 la victorie iar un rezultat de egalitate este creditat cu cota 4.00. Dacă ţinem cont de rezultatele ultimelor dueluri dintre cele două formaţii şi de parcursul recent, un pronostic cu şanse bune de reuşită şi cotat foarte bine este Bayern câştigă şi ambele formaţii înscriu, selecţie cotată cu 2.80 la casele de pariuri ce oferă astfel de pariuri combinate.

Bavarezii au reuşit să se impună în ultimele două deplasări aici, însă nu au făcut-o oricum. Pe data de 30 iulie 2022, Bayern Munchen a câştigat Supercupa Germaniei găzduită de Red Bull Arena, 5-3 în faţa celor de la RB Leipzig. În ultima înfruntare din campionat între cele două formaţii – pe acest stadion – scorul a fost 1-4.

Liverpool şi Chelsea, derby în mijlocul unei crize

Atât pe Anfield, cât şi pe Stamford Bridge, „răsună alarmele”. Liverpool si Chelsea sunt în pericolul de a rămâne nu doar în afara Big 4, ci chiar fără un loc european – dacă nu îşi revin cât se poate de repede.

Ambele echipe au 28 de puncte, însă gruparea antrenată de Jurgen Klopp are un meci în minus. Cele două superputeri din fotbalul britanic deschid weekend-ul în Premier League, sâmbătă 21 ianuarie, de la ora 14:30.

Liverpool a pierdut ultimele două partide de campionat, 3-1 la Brentford si 3-0 la Brighton. Gruparea de pe Anfield ţinteşte o victorie după aceste două umilinţe, iar cota acestora este de 1.88. Un rezultat de egalitate între cele două combatante este cotat cu 3.80.

Chelsea, în schimb, a obţinut o victorie în campionat, 1-0 contra celor de la Crystal Palace. Kai Havertz a fost autorul unicului gol al partidei de pe Stamford Bridge. Londonezii s-au întărit în această iarnă prin venirile lui Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Andrey Santos, David Datro Fofana si Joao Felix – într-o încercare disperată din partea lui Todd Boehly de a repune echipa pe linia de plutire. Chelsea are o cotă de 4.10 pentru a repeta performanţa din martie 2021, atunci când a învins-o pe Liverpool pe Anfield – în campionat.

În ultimele două întâlniri directe între cele două nu a fost înscris niciun gol – deşi de fiecare dată s-au jucat câte 120 de minute (în Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei).

Mai are Manchester United şanse la titlu?

Duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 18:30, liderul primei ligi din Anglia – Arsenal – o găzduieşte pe Manchester United – o formaţie ce speră cumva la titlu.

”Diavolii” au clacat la mijlocul săptămânii, atunci când au obţinut un singur punct la Crystal Palace. Aceştia au încasat gol în minutul 90+1 şi au ratat şansa de a-şi depăşi în clasament rivala locala – Manchester City. Pentru un succes pe Emirates, băieţii lui Erik ten Hag au o cotă de 4.10.

De partea cealaltă, tunarii vin după o victorie în derby-ul Londrei de Nord, 2-0 în faţa celor de la Tottenham. Aceştia sunt mari favoriţi în ofertele operatorilor online, cu o cotă de 1.88 la victorie. Remiza este cotată cu 3.95.

În ultimele 3 înfruntări directe între Arsenal şi Manchester United au fost înscrise nu mai puţin de 13 goluri. De fiecare dată, ambele formaţii au reuşit să modifice tabela de marcaj, oferind un adevărat spectacol fotbalistic.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.