Atentia cititorilor se indreapta din ce in ce mai mult asupra cartilor despre psihologie si dezvoltarea personalitatii umane, iar subiectele abordate sunt extrem de diverse, de la succesul profesional la depresie sau relatiile de cuplu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In cazul in care si tu iubesti sa citesti carti dezvoltare personala, atunci sunt cateva titluri care nu ar trebui sa-ti lipseasca din biblioteca fizica si nici din minte. Prin intermediul lecturii de acest tip, vei avea oportunitatea de a identifica mecanismele de coping disfunctionale si de a dezvolta strategii de gestionare functionale, care sa te ajute sa te bucuri de o viata linistita, sa te eliberezi de stres si sa ai relatii echilibrate, atat la nivel personal, cat si de business.

Iata 5 carti dezvoltare personala care nu ar trebui sa-ti lipseasca din lista de lecturi!

  • Mitul Normalitatii – Gabor Mate

Prin intermediul acestei carti de dezvoltare personala, renumitul medic si specialist in domeniul adictiilor si traumei atrage atentia asupra faptului ca tarile occidentale inregistreaza o crestere a incidentei bolilor cronice si o scadere a sanatatii generale a populatiei. Aceste efecte pot fi observate in ciuda sistemelor de sanatate bine puse la punct, dupa cum bine semnaleaza Gabor Mate.

Acesta atrage atentia asupra faptului ca statisticile arata o crestere a consumului de medicamente prescrise, a numarului de cazuri de hipertensiune arteriala, de boli mintale si autoimune. Mate argumenteaza ca o mare parte a ceea ce pare normal in societatea noastra nu este nici sanatos, nici natural si ca a indeplini criteriile de normalitate ale societatii moderne inseamna, in multe feluri, conformarea la cerinte care sunt profund anormale in ceea ce priveste nevoile umane, adica nesanatoase si daunatoare la nivel fiziologic, mental si chiar spiritual.

  • Femei in terapie – Harriet Lerner

Aceasta este una dintre acele carti de dezvoltare personala care iti va schimba perspectiva asupra vietii si asupra problemelor cu care te confrunti. Lecturarea acestui volum te va ajuta sa intelegi:

- ce le determina pe femei sa se autodevalorizeze;

- ce semnifica stereotipia rolurilor de gen;

- daca femeile pot fi doar dependente si pasive;

- cat de multa frica poate trezi furia feminina etc.

  • Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Daca esti in cautarea unei carti de dezvoltare personala care sa te ajute sa-ti intelegi tiparul relatiilor intime, dar si modul de ”functionare” a partenerului de cuplu, atunci acesta este volumul care-ti va oferi toate raspunsurile de care ai nevoie. Potrivit autorului, casniciile nefericite sunt cauzate de faptul ca cei doi parteneri ”vorbesc” limbaje diferite de iubire. In urma experientei de peste 30 de ani, dr. Gary Chapman a identificat 5 limbaje de iubire:

- cuvintele de incurajare;

- timpul petrecut alaturi de partener;

- cadourile;

- serviciile;

- contactul fizic.

  • Curajul de a fi vulnerabil – Brene Brown

In urma lecturarii acestui volum, vei invata sa iti privesti cu alti ochi punctele vulnerabile si cum sa le oferi o cu totul alta perspectiva. Brene Brown demoleaza mitul cultural conform caruia a fi vulnerabil este o slabiciune si iti ofera suficiente argumente incat sa te convinga ca vulnerabilitatea este o trasatura ce iti da adevarata masura a curajului. Astfel, vei invata ca, in timp ce iti vei accepta slabiciunile, iti vei oferi posibilitatea de a deveni mai puternic si mai curajos.

  • Forta gandirii pozitive. Editie de colectie – Norman Vincent Peale

Peale iti dezvaluie o serie de tehnici care te vor ajuta sa aduci un plus de energie pozitiva in viata ta si sa dobandesti impulsul de care ai nevoie pentru a-ti elibera resursele interioare necesare pentru a te mobiliza si motiva sa iti indeplinesti toate dorintele.

Ofera-ti posibilitatea de a te redescoperi cu ajutorul celor mai noi carti dezvoltare personala! Librex iti ofera o gama extrem de complexa de titluri, care sa te ajute sa te eliberezi de frici si temeri, astfel incat sa devii cea mai buna varianta a ta in noul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.