”Armistiţiul unilateral” al Rusiei la 6 şi 7 ianuarie, de Crăciunul după rit vechi, ”nu poate şi nu trebuie să fie luat în serios”, apreciază joi, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Zelenski a propus un plan de pace clar în zece puncte. Rusia îl ignoră şi bombardează, în schimb, Hersonul, în Ajunul Crăciunului, lansând atacuri masive cu rachetă şi drone de Anul Nou”, acuză Kuelba.

Liderul ”republicii populare” de la Doneţk, Denis Puşilin, anunţă, pe de altă parte, că ordinul lui Vladimir Putin cu privire la acest armistiţiu de 36 de ore, nu-i va opri pe separatiştii proruşi să răspundă unor eventuale acţiuni militare ale Kievului.

”Asta nu înseamnă că nu vom răspunde provocărilor inamicului”, avertizează într-o postare pe Telegram Puşilin, ”sau că vom da vreo şansă inamicului, în aceste ore de sărbătoare, să-şi îmbunătăţească poziţiile pe linia de contact”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.