Un urs a rămas captiv într-un laţ de sârmă, duminică dimineaţă, pe marginea unui drum judeţean din Bistriţa Năsăud. Autorităţile au intervenit şi au tranchilizat animalul, acesta urmând a fi eliberat în aceeaşi zonă, însă la mai mare altitudine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ursul, în vârstă de doi ani şi care cântăreşte aproximativ 80 de kilograme, a fost zărit fiind prins într-un laţ de sârmă duminică dimineaţă, pe raza Ocolului Silvic Bistriţa-Bârgăului, în zona cunoscută localnicilor sub denumirea Valea Munceilor, pe partea stângă a drumului judeţean 172 D între localităţile Bistriţa Bârgăului şi Colibiţa. 
 
 „La faţa locului jandarmii au solicitat conform procedurii, prezenţa medicului veterinar, a paznicului de vânătoare, a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii, respectiv a unui reprezentant din cadrul primăriei Bistriţa-Bârgăului. Animalul a fost tranchilizat, i s-a desfăcut laţul din zona bustului, nu este rănit şi urmează a fi transportat şi eliberat în aceeaşi zonă, la o altitudine mai ridicată”, a transmis, duminică după amiază, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud. 
 Zona în care a fost găsit animalul nu este una populată, astfel încât intervenţia nu a pus în pericol alte persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.