Europarlamentarul Pro România Corina Creţu, fost comisar european afirmă joi, după respingerea aderării României la Schengen că România trebuia să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria.„ Mai avem speranţa Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie”, precizează ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei in spaţiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat ca tara sa considera Bulgaria nepregatita. Austria s-a opus in mod deschis aderării României. Este trist pentru Romania, care ar fi trebuit - in opinia mea - sa solicite vot separat pentru Romania şi Bulgaria”, a scris Corina Creţu. 
 
Ea a arătat că ”mai avem speranta Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie”.
 
”Cred ca se cuvine, totusi, să mulţumim Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult in ultimele şase luni”, menţionează Corina Creţu. 
 
Potrivit europarlamentarului, ”preşedinţia Suediei, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenţionează sa mai pună pe agenda Preşedinţiei sale acest subiect, apoi, de la 1 Iulie 2023, ne poate reveni speranta, pe timpul Preşedinţiei Spaniole a Uniunii Europene, care susţine pe deplin intrarea României in spaţiul Schengen”.
 
”Drept consecinţă, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefasta pentru România, pe care romanii nu o merită”, mai spuns Creţu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.