Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a dus marţi la Sloviansk, în Donbas, în estul Ucrainei, la 40 de kilometri de Bahmut - principalul câmp de luptă don regiune -, unde i-a salutat ”din tot sufletul” pe militarii prezenţi, de Ziua Armatei, anunţă preşedinţia ucraineană pe reţele de socializare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video filmată la intrarea în oraşul Sloviansk, Zelenski i-a salutat ”din tot sufletul” pe militarii ucraineni cu ocazia Zilei Forţelor armate, sărbătorită marţi.

”Începem mereu prin a ne aminti de eroii noştri căzuţi, toţi cei care şi-au dat viaţa Ucrainei”, a declarat el, în picioare, în faţa numelui oraşului, sculptat în beton şi vopsit în galben şi albastru, culorile Ucrainei.

Spre deosebire de preşedintele rus Vladimir Putin, Zelenslki s-a dus în multe rânduri în apropierea frontului, după ce Rusia i-a invadat ţara, la 24 februarie.

Sloviansk este un oraş simbol. pentru că a fost ocupat în 2014 timp de cîteva luni de către separatişti proruşi înarmaţi de către Moscova, după care a fost recucerit de către ucraineni.

Slovansk se află la 45 de kilometri de bahmut, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească din vară, cu preţul unor distrugeri considerabile, însă fără să reuşească penmtru moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.