Vkusno I Tocika, fostul McDonald's din Rusia, a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 15-20% după ce s-a deschis sub noul brand, a declarat pentru TASS ombudsmanul pentru restaurantele din Moscova şi suburbiile capitalei, Serghei Mironov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cifra de afaceri a Vkusno I Tocika a scăzut cu 15-20%, conform estimărilor noastre”, a dezvăluit el.

McDonald's şi-a închis toate restaurantele din Rusia pe 14 martie. Pe 16 mai, gigantul global de fast-food, a cărui cotă pe această piaţă ajunsese la 7%, şi-a anunţat retragerea din Rusia şi, prin medierea Ministerului Industriei şi Comerţului, a vândut afacerea către Alexander Govor.

Din 12 iunie, lanţul de restaurante funcţionează sub marca Vkusno I Tocika (care se traduce prin Gustos şi Atât).

Mironov a menţionat că o situaţie similară se va întâmpla cu restaurantele care operează în Rusia sub eticheta KFC, după rebranding.

Potrivit expertului, micii francizaţi ”care au puncte de vânzare unice” vor continua să funcţioneze. Va fi mai dificil pentru marii deţinători de franciză. Dar vor funcţiona atunci când li se va asigura finanţare bancară.

Anterior, Serviciul Federal Antimonopol (FAS) a dat undă verde ofertei Smart Service de a achiziţiona afacerea rusă a KFC.

Compania va deţine 70 de restaurante şi va deveni francizor pentru peste o mie de magazine partenere. După încheierea acordului, atât restaurantele proprii ale lanţului, cât şi restaurantele partenere vor continua să funcţioneze sub brandul Rostic, ale cărui drepturi sunt de asemenea transferate în cadrul acordului, a adăugat FAS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.