Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că Rusia a provocat deja pierderi uriaşe tuturor ţărilor lumii prin destabilizarea deliberată a pieţei energetice, iar lumea nu poate îndrăzni o adevărată dezarmare energetică a acesteia. Este o poziţie slabă, precizează liderul ucrainean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele ucrainean spune că a avut o conversaţie în cadrul reuniunii Statului Major despre energie.
 
”Discuţia despre plafonarea preţurilor, adică despre limitarea preţului de export al petrolului rusesc, s-a încheiat în lume. Din păcate, fără mari decizii, deoarece nu aţi numi o decizie mare stabilirea unei astfel de limite pentru preţurile ruseşti, care este destul de confortabilă pentru bugetul unui stat terorist. Rusia a provocat deja pierderi uriaşe tuturor ţărilor lumii prin destabilizarea deliberată a pieţei energetice. Iar lumea nu poate îndrăzni o adevărată dezarmare energetică a acesteia. Este o poziţie slabă”, afirmă Zelenski.
 
El spune că ”este doar o chestiune de timp când oricum va trebui să fie folosite instrumente mai puternice”.
 
”Este păcat că acest timp va fi pierdut. Logica este evidentă: dacă limita de preţ pentru petrolul rusesc este de 60 de dolari în loc de, de exemplu, 30 de dolari, despre care au vorbit Polonia şi ţările baltice, atunci bugetul rusesc va primi aproximativ o sută de miliarde de dolari pe an. Aceşti bani vor merge nu numai pentru război şi nu numai pentru continuarea sponsorizării de către Rusia a altor regimuri şi organizaţii teroriste”, precizează liderul ucrainean. 
 
Zelenski mai spune că aceşti bani vor fi, de asemenea, folosiţi pentru a destabiliza în continuare tocmai acele ţări care încearcă acum să evite marile decizii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.