Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă, fără a furniza dovezi, că ”este posibil” ca personalul companiei de social media să fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a finalizat achiziţionarea Twitter pe 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul secund al scrutinului prezidenţial din Brazilia, când titularul de extremă-dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de candidatul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

”Am văzut o mulţime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter, când a fost întrebat de un utilizator despre alegeri posibil ”manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

”Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să  fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a găzduit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a numit preluarea Twitter de către miliardarul american ”o suflare de speranţă” şi l-a numit ”o legendă a libertăţii”.

Atât Lula, cât şi Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unii aliaţi ai lui Bolsonaro - inclusiv cel mai votat candidat la Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira - au avut conturile suspendate prin hotărâri judecătoreşti după al doilea tur de scrutin, pentru contestarea rezultatelor alegerilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.