U.S. Air Force şi Northrop Grumman au lansat, vineri seară, noul bombardier invizibil B-21 Raider, în cadrul unei ceremonii, la Uzina 42 a forţelor aeriene din Palmdale, California, potrivit Forbes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o zi mai devreme, la 9.600 de kilometri distanţă, primele avioane de vânătoare Boeing F-15C Eagle aparţinând aripii a 18-a a USAF au plecat de la baza forţelor aeriene Kadena din Okinawa, cea mai sudică prefectura insulară a Japoniei.

Toate cele 50 de F-15 din aripa a 18-a, cu o vechime mai mare de 40 de ani, sunt programate să părăsească Okinawa în următorii doi ani. Unele se vor alătura celor şase escadroane ale Gărzii Naţionale Aeriene din SUA care încă zboară cu F-15C. Altele vor intra în depozit în Arizona.

B-21 va fi capabil să livreze atât muniţii convenţionale, cât şi nucleare. B-21 va forma coloana vertebrală a viitoarei forţe de bombardiere a Forţelor Aeriene, formată din B-21 şi B-52. Conceput pentru a funcţiona în mediul ameninţător din viitor, B-21 va juca un rol esenţial în asigurarea capacităţii de durată a puterii aeriene a Americii, se arată pe pagina de Facebook a forţelor americane aeriene. 

Pe măsură ce luptătoarele cu rază scurtă de acţiune ale Forţelor Aeriene pleacă din regiunea Pacificului de Vest, serviciul se bazează pe avioanele B-21 care zboară la mare distanţă pentru a susţine cea mai grea luptă în cazul unui război cu China.

Trecerea de la avioane de luptă la bombardiere nu este totală sau ireversibilă.

Există, de asemenea, o aripă USAF cu aproximativ 50 de F-16 care zboară de la Baza Forţelor Aeriene Misawa din nordul Japoniei. Şi Marina SUA are aproape întotdeauna cel puţin unul – uneori două sau trei – portavioane şi nave de asalt în Pacificul de Vest, fiecare cu propriile aeronave de luptă. Dar Pentagonul nu se bazează pe aceşti luptători pentru a câştiga un război cu Armata Populară Chineză de Eliberare. F-15C este cel mai lung avion de luptă din America.

Forţele Aeriene Americane spun că un bombardier B-21 va costa 750 de milioane de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.