O pictură murală a renumitului artist de graffiti Banksy rămâne intactă după ce un grup de persoane a încercat să o fure de pe zidul unei clădiri distruse de război din Ucraina. Grupul a tăiat o secţiune de scândură şi tencuială pe care se află opera de artă reprezentând o femeie cu mască de gaz, au spus oficialii, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a spus că mai multe persoane au fost arestate la faţa locului, în Hostomel, şi pictura a fost recuperată. Potrivit Kiyv Independent, acestea au susţinut cp intenţionau să vândă lucrarea, iar banii să îi doneze foreţelor armate ucrainene.

A fost una dintre numeroasele lucrări create de artistul britanic anonim în Ucraina luna trecută.

Graffiti-ul nu este deteriorat, iar poliţia îl protejează, a transmis guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, pe Telegram.

„Aceste imagini sunt, până la urmă, simboluri ale luptei noastre împotriva inamicului”, a spus el.

„Sunt poveşti despre sprijinul şi solidaritatea întregii lumi civilizate cu Ucraina. „Vom face totul pentru a păstra aceste lucrări de artă stradală ca simbol al victoriei noastre”, a precizat oficialul ucrainean,

Poliţia a publicat imagini cu zidul galben din Hostomel, cu o porţiune mare tăiată din zidărie.

FOTO: Kyiv Independent
FOTO: Kyiv Independent

Banksy a lansat luna trecută imagini video ale operelor sale de artă în Ucraina, prezentând lucrări în care oamenii fac activităţi cotidiene, pe clădiri devastate de bombardamente,

Oraşele în care este prezentată opera de artă au fost printre cele mai afectate la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv Hostomel, Horenka şi Borodyanka.

Filmarea arată, de asemenea, mâna unui bărbat care creează arta - dar în veritabilul stil Banksy, faţa lui nu este niciodată arătată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.