Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a avut o întrevedere, miercuri, cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, cei doi oficiali apreciind că s-au găsit soluţii viabile la probleme precum alimentarea cu electricitate a Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Senat, Alina Gorghiu a salutat ”eforturile ample şi eficiente ale autorităţilor de la Chişinău în condiţiile unor provocări masive precum criza energetică, dificultăţile economice şi sociale inerente, gestionarea numărului mare de refugiaţi, precum şi de ordin securitar”.

”Ambele părţi au remarcat cu satisfacţie că s-a reuşit identificarea unor soluţii viabile la probleme deosebit de complexe, cu implicaţii ample pentru cetăţenii Republicii Moldova (alimentarea cu energie electrică etc.). În acest context, este vitală întărirea rezilienţei energetice care devine un obiectiv prioritar, alături de cel al integrării europene. Partea română a asigurat de tot sprijinul în eforturile Republicii Moldova de a atrage atenţia ţărilor europene asupra problemelor cu care se confruntă în contextul desfăşurării războiului din Ucraina”, arată sursa citată.

Gorghiu a subliniat că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este deosebit de utilă şi trebuie să fie pe deplin valorificată atât pe dimensiunea de dezvoltare, cât şi pe cea politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.