Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire telefonică, în sistem videoconferinţă, cu secretarul Apărării al SUA, Lloyd J. Austin III, anunţă MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, agenda discuţiilor de marţi a inclus evoluţiile recente vizând situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

”Totodată, cei doi oficiali au discutat despre stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, în special prezenţa forţelor SUA în România, programele de achiziţii de echipamente militare, precum şi modalităţi de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv eforturile şi proiectele aliate din România”, a transmis sursa citată.

Oficialul american a subliniat că România rămâne un partener de încredere al SUA şi a reiterat sprijinul ferm al SUA în consolidarea Parteneriatului Strategic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.