Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, reţinut săptămâna trecută de DNA pentru trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu. El ar fi primit 10.000 de euro în schimbul promisiunii că, având influenţă asupra unui deputat, l-ar putea determina să angajeze o persoană în funcţia de consilier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, preşedinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în  perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranşe (4.000 euro - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 şi 10.000 lei - februarie 2022).

”În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, precizează DNA.

Cel vizat este preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop.



Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.