Preşedintele Biden a cerut luni Congresului să ia măsuri pentru a evita o grevă feroviară iminentă care ar putea declanşa perturbări majore în lanţul de aprovizionare al naţiunii în plin sezon al cumpărăturilor de sărbători, transmite Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul în care legislatorii se întorc la Capitoliu pentru o scurtă perioadă de trei săptămâni între Ziua Recunoştinţei şi Crăciun, Biden a cerut ca aceştia să aprobe acordul provizoriu dintre lucrătorii feroviari şi operatori, negociat în septembrie. După cum a precizat Biden, o grevă feroviară ar "devasta economia noastră" şi ar putea lăsa fără locuri de muncă până la 765.000 de persoane. Preşedintele a precizat că ar putea afecta chiar şi aprovizionarea cu apă potabilă, precum şi creşterea animalelor şi agricultura.

Întreprinderile din toată ţara ar putea fi nevoite să îşi închidă porţile fără acces la proviziile de care au nevoie, iar economia americană ar putea pierde 2 miliarde de dolari pe zi.

Căile ferate de navetişti şi Amtrak ar fi, de asemenea, afectate, deoarece acestea folosesc adesea liniile deţinute de căile ferate de marfă. Acordul provizoriu din septembrie oferea o creştere salarială de 24% pentru lucrătorii feroviari, beneficii de sănătate şi concedii medicale.

Opt sindicate feroviare şi-au ratificat acordurile, dar patru sindicate feroviare se află din nou la masa negocierilor după ce au respins acordurile cu căile ferate. BIden a făcut apel la Congres să "lase deoparte politica şi diviziunea partizană şi să ofere rezultate pentru poporul american". Congresul ar trebui să trimită acest proiect de lege pe biroul meu cu mult înainte de 9 decembrie, astfel încât să putem evita întreruperile'.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.