Un şofer oprit în trafic pe Valea Prahovei s-a ales cu dosar penal după ce testarea cu etilotestul realizată de poliţişti a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru analize de sânge, iar rezultatul acestora, trimis Poliţiei o săptămână mai târziu, a fost zero, astfel că poliţiştii au propus clasarea dosarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în oraş, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din oraş. Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere faptul că rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au condus bărbatul în cauză la o unitate medicală unde, cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l”, a transmis, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.
 
În seara în care a fost testat, şoferul a rămas şi fără permisul de conducere, acesta fiindu-i suspendat fără drept de dovadă înlocuitoare. 
 
Precizările Poliţiei cu privire la acest caz au venit după ce în presa locală a apărut povestea şoferului, bărbatul arătând că a vrut să fie testat pentru concentraţia de alcool din sânge pentru că ştia că nu a urcat băut la volan. 
 
La momentul sancţionării şoferului, poliţiştii anunţau că agenţii din teren au decis testarea acestuia ”întrucât emana halenă alcoolică”.
 
Dosarul deschis pe numele bărbatului a fost clasat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.