O aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forţat, luni, în satul Borşa, judeţul Iaşi, după ce ar fi suferit o defecţiune la unul dintre motoarea sau ar fi rămas fără combustibil. Acolo au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie şi medicale, însă pilotul şi copilotul au scăpat nevătămaţi. Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatra, afirmă că, din informaţiile primite, avionul Aeroclubului Moldova a aterizat în siguranţă, pe câmp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit ISU Iaşi, aeronava a aterizat forţat la Borşa, Vlădeni, acolo fiind trimis şi ESA. Medicul a evaluat membrii echipajului, aceştia nu au nimic, iar aeronava este în perfectă stare de funcţionare.

”A fost o aterizare forţată în satul Borşa, localitatea Vlădeni. Două persoane, pilotul şi copilotul, au aterizat forţat din cauză că rămâneau fără kerosen. Au fost trimise echipe medicale la faţa locului, dar nu sunt probleme medicale”, a precizat şi Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi.

UPDATE - ISU Iaşi a precizat că forţele de intervenţie au fost redirecţionate spre satul Borşa, comuna Vlădeni.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Iaşi, o aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forţat în comuna Movileni, localitatea Potângeni, judeţul Iaşi. Acolo s-au deplasat de urgenţă 2 ASAS, 1 TIM, 1 echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor calificat.

Primele informaţii arată că nu sunt victime în urma incidentului aviatic.

De asemenea, aterizarea forţată ar fi fost determinată de o defecţiune la unul dintre motoare.

Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a declarat pentru News.ro că avionul ar aparţine Aeroclubului Moldova Iaşi şi aparatul ar fi aterizat în câmp.
 
”Din ce am aflat ar fi vorba de un avion mic. A avut probleme la un motor şi a aterizat în câmp, în siguranţă, la Vlădeni”, a declarat Romeo Vatră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.