Opt persoane au murit sâmbătă într-o alunecare de teren, în urma unor ploi puternice, pe Insula italiană Ischia, în largul Napoli, anunţă ministrul italian al Infrastructurii Matteo Salvini, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt opt în alunecarea de teren de la Ischia. Salvatorii acţionează în condiţii dificile”, a anunţat el la un eveniment la Milano.

Un bilanmţ anterior anunţă 13 persoane date dispărute.

Alunecarea de teren a avut loc în oraşul Casamicciola Terme, în nordul insulei, a ”înghiţit o casă” şi a dus mai multe maşini în mare, anunţă pompierii, care precizează că căutau persoane date dispărute.

Potrivit celor două agenţii de presă, 13 persoane erau date dispărute sâmbătă, după această lunecare de teren care a avut loc sâmbătă.

O maşină antrenată în mare avea la bord două persoane, care au fost salvate, precizează pompierii.

Autorităţile locale îi îndeamnă pe locuitorii insulei să rămnă în case, pentru a nu afecta operaţiunile de salvare.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu aproximativ 8.000 de locuitori iarna, a fost afectată în 2017 de un cutremur, dolsat cu doi morţi.

Oraşul a fost distrus complet de un cutremur puternic la sfrşitul secolului al XIX-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.