Diplomaţia rusă denunţă vineri rezoluţia prin care Parlamentul European (PE) a calificat săptămâna aceasta Rusia drept un ”stat care promovează terorismul” şi apreciază că această decizie ”nu are nimic a face” cu lupta împotriva terorismului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această acţiune inamicală face parte dintr-o campanie politică de informare purtată de Occident împotriva ţării noastre şi nu are nimic a face cu situaţia reală în lupta împotriva terorismului internaţional”, subliniază într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Parlamentul European a adoptat miercuri prin vot un text în care califică Rusia drept un ”stat promotor al terorismului” în conflictul armat din Ucraina şi îndeamnă cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) să facă acelaşi lucru.

În acest text - adoptat la Strasbourg cu 494 la 58 de voturi şi 44 de abţineri -, eurodeputaţii prezintă ”Rusia drept un stat promotor al terorismului şi drept un stat care foloseşte mijloace teroriste”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat în multe rânduri comunitatea internaţională să declare ”terorist” regimul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Decizia PE este, în acest stadiu, simbolică, în lipsa unui cadru juridic adecvat în UE, spre deosebire de Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.