Ce vacanţă poate fi mai grozavă decât aceea petrecută alături de toţi cei dragi? Acum că te-ai decis să îţi iei şi câinele cu tine în vacanţă, nu va mai trebui să îţi faci griji pentru nimic şi te vei putea bucura de linişte şi relaxare. Trebuie să te asiguri, însă, că şi amicul tău blănos se va bucura de aceeaşi atmosferă, mai ales pe drum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce te-ai asigurat că locaţiile pe care le vei vizita sunt prietenoase cu animalele, pune la punct şi detaliile legate de drum. Câinele tău are şi el nevoile lui atunci când vine vorba de un drum lung cu maşina. Este necesar să iei în calcul toate situaţiile, inclusiv posibilitatea ca patrupedul tău să se confrunte cu răul de maşină. Împachetează trusa de urgenţă pentru acesta, dar şi mâncarea preferată şi jucăriile de care nu se poate lipsi.

Iată ce nu trebuie să uiţi să împachetezi atunci când iei şi câinele cu tine în vacanţă:

Medicamente

            Dacă nu ai mai fost cu câinele în vacanţă până acum, este necesar să faci anumite teste pentru a afla care sunt reacţiile acestuia la drumurile mai lungi cu maşina. Când vine vorba de micul tău prieten, nu îţi doreşti să fii luat prin surprindere cu astfel de situaţii. Chiar dacă pare să se bucure de aceste experienţe, asigură-te că faci o vizită la veterinar şi îi procuri medicamentele potrivite ori antivomitive. Pe parcursul drumului, este indicat să faci mai multe opriri ca să înlături cât mai mult posibilitatea ca animăluţului tău să i se facă rău.

Hrană

            Chiar dacă poţi găsi peste tot magazine în care găseşti hrană pentru animale, este indicat să ai şi tu în maşină anumite rezerve. Poate că ai nevoie de un anumit sortiment de mâncare pentru câini, aşa că mai bine îţi faci rezervele necesare de acasă. Găseşti la Hornbach toate produsele de care ai nevoie şi poţi să-i faci chiar şi o surpriză câinelui tău, cumpărându-i şi recompense delicioase. Să nu uiţi să pui în bagaj şi o sticlă de apă potabilă pentru animale. Îţi va fi de mare folos chiar şi atunci când nu poţi opri maşina pentru a te ocupa de nevoile căţelului.

Jucăriile preferate

            Nu poţi pleca nicăieri fără jucăriile preferate ale căţelului tău. Împachetează două sau trei jucării pe care le preferă sau lasă aceste obiecte în apropierea câinelui, în maşină. De asemenea, este foarte important să îi iei şi păturica preferată ori coşul în care doarme de regulă, dacă nu este prea dificil de transportat. Animalele suferă, de obicei, atunci când trebuie să li se schimbe mediul şi nu se obişnuiesc foarte uşor cu schimbările de felul acesta. Ceva care să îi amintească de casă îi va prinde bine.

            În concluzie, pentru o vacanţă reuşită alături de căţelul tău, este necesar să ai pregătit tot echipamentul acesta. Pune păturica preferată în maşină, alături de jucăriile sale de suflet, mâncarea şi medicamentele şi nu vei putea fi luat prin surprindere, în felul acesta, de absolut nicio situaţie. Nu uita să îi acorzi atenţie sporită pe parcursul drumului şi să faci suficiente opriri pentru a-i putea asigura tot confortul de care are nevoie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.