Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca anunţă, joi, că reia analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, după noile suspiciuni privind plagiatul. Universitatea va coopta în analiză şi experţi internaţionali independenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat act de noile informaţii apărute în spaţiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode. Aşa cum s-a angajat public pornind de la bunele practici internaţionale de a aborda integritatea cu integritate, Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat şi va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informaţii, după practici şi mecanisme academice de referinţă, dincolo de analizele şi dezbaterile sociale sau politice absolut naturale într-o democraţie”, a transmis, joi, UBB, printr-un comunicat de rpesă.  

Sursa citată a precizat că, ţinând cont de interesul public faţă de acest caz, UBB va coopta în analiză şi experţi internaţionali independenţi.  

”Reamintim faptul că abaterile de etică se analizează exclusiv în urma unor sesizări sau prin autosesizare când există în spaţiul public dovezi clare şi doar în limitele acestora. Orice altă abordare ar fi ilegală şi contrară prezumţiei de nevinovăţie, depăşind şi practicile academice standard. De asemenea, pornind de la bunele practici internaţionale, precizăm că analiza poate fi reluată ori de câte ori este cazul, pe baza noilor dovezi prezentate de către cei interesaţi”, au mai transmis reprezentanţii instituţiei.  

Jurnalista Emilia Şercan susţine joi, într-o postare pe pe Facebook, că a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne - intitulată ”Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual” şi susţinută în anul 2018, la UBB - iar Lucian Bode a plagiat în lucrarea de doctorat nu doar 2,95%, cât a stabilit Comisia de etică a UBB, ci cel puţin 18,5%. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.