Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, joi, că Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat şi restaurat cu finanţare din PNRR, proiectul fiind depus de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) şi vizează consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a muzeului. Valoarea finanţării este de 4.960.724,75 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului, a mai precizat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat şi restaurat cu finanţare din PNRR. Proiectul, depus de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a Muzeului Gheorghe Tattarescu, str. Domniţa Anastasia nr. 7, sector 3. Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 4.960.724,75 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului. Clădirea este singura reşedinţă particulară în formă de han, a cărei vechime ajunge la începutul secolului al XIX-lea. Această casă a fost reşedinţa pictorului Gheorghe Tattarescu”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
 
Edilul a adăugat că „muzeul Gheorghe Tattarescu a fost fondat în anul 1951, odată cu donaţia casei şi a unei părţi din opera pictorului, realizată de Georgeta Werthaimer – nepoata artistului, deschiderea oficială având loc în anul 1953”, iar „clădirea ce adăposteşte Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente şi piese de mobilier, ce au aparţinut atât artistului, cât şi familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer. Gheorghe Tattarescu a fost întemeietorul Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (1864), iar operele sale plastice sunt prezente în numeroase muzee şi colecţii din ţară şi străinătate”.
 
„Tattarescu a fost de asemenea cel mai de seamă pictor religios din România. A pictat 58 de biserici, din care le amintim pe cele din Bucureşti: Colţea, Zlătari, Sf. Spiridon, Creţulescu şi Enei”, a mai spus Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.