DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, a continuat accelerat investiţiile în acest an înregistrând, în primele nouă luni ale anului 2022, o cifră de afaceri de 103,23 milioane de lei (+221,45%) şi un profit net de 10,6 milioane de lei (+249,5%), comparativ cu perioada analizată din 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achiziţia fermelor Lacto Agrar (realizată în luna decembrie 2021) şi Apold (realizată în luna aprilie 2022) a contribuit cu peste 5 milioane lei la profitabilitatea DN AGRAR, reprezentând peste 48% din profitul net realizat, conform rezultatelor financiare aferente primelor 9 luni din 2022.

Jan Gijsbertus de Boer, Preşedinte al Consiliului de Administraţie DN AGRAR Group SA:

„Acest an a însemnat consolidarea activităţii grupului DN AGRAR şi noi investiţii, planurile şi strategia companiei continuând direcţia stabilită. Finalizarea lucrărilor de investiţii din cadrul fermei Apold ne permite operarea celor două săli de muls la capacitate maximă, în 3 ture, cu o creştere a capacităţii operaţionale cu 50%, până la finele anului. În ce priveşte ferma Lacto Agrar, am demarat, în luna septembrie 2022, proiectul pentru construirea unui nou bazin pentru gunoiul de grajd. Suntem în faza de pregătire a terenului pe care vom construi bazinul şi estimăm finalizarea construcţiei până la începutul anului 2023.”

La nivelul fermelor din cadrul DN AGRAR, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 2,7 milioane de litri de lapte în primele 9 luni din 2022, respectiv cu peste 8,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, tendinţă ce va continua.

În primele 9 luni din 2022, DN AGRAR şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă în producţia de lapte de vacă, cu operaţiuni integrate, cu peste 10.500 de capete de vaci de lapte şi tineret bovin şi o suprafaţă lucrată de aproape 7.000 de ha de teren. Obiectivul companiei DN AGRAR este să ajungă la un număr de până la 12.500 de vaci de lapte şi tineret bovin, în viitorul apropiat.

Cele 15 societăţi care fac parte din portofoliul DN AGRAR Group SA, includ 4 ferme, a căror activitate principală o reprezintă atât creşterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât şi producţia de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar şi Apold). Compania oferă servicii de logistică şi transport de lapte de vacă cu autovehicule specializate, atât pe teritoriul naţional, cât şi la nivel european.

În domeniul cerealelor, firmele din grupul DN AGRAR cultivă în acest moment peste 7.000 de hectare localizate pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, şi obiectivul este să ajungă la o suprafaţă lucrată de 10.000 de hectare prin achiziţia altor ferme cu producţie agricolă vegetală şi/sau zootehnică. Producţiile obţinute din culturile înfiinţate sunt folosite atât pentru asigurarea bazei furajere pentru fermele proprii, cât şi pentru plata arendei către acei arendatori care optează pentru cereale. Producţiile obţinute din culturile de orz şi floarea-soarelui sunt valorificate către terţi.

La data de 30 septembrie 2022, compania DN AGRAR GROUP SA avea 239 de angajaţi.

Raportul detaliat îl găsiţi aici

Despre DN AGRAR Group

DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara.

Compania a fost înfiinţată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO din februarie 2022. Începând cu data de 19 septembrie 2022, acţiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă pentru afaceri şi management.

Mai multe detalii pe https://dn-agrar.eu

Facebook: https://www.facebook.com/DNAGRAR

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=GxRW4II1F6c

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.