Trei centrale nucleare ucrainene au fost ”deconectate” miercuri de la reţeaua electrică, în urma unor atacuri ruse vizând infrastructuri energetice şi care au provocat pene masive de curent, anunţă operatorul ucrainean Energoatom, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza unei scăderi a frecvenţei n sistemul energetic ucrainean, sistemul de protecţie de urgenţă a fost activat în centralele nucleare de la Rivne, Pivdenukrainsk şi Hmelnîţkîi, ceea ce a antrenat deconectarea automată a tuturor unităţilor de producţie”, anunţă într-o postare pe Telegram Energoatom.

O instalaţie de ”infrastructură” de la Kiev a fost atinsă miercuri într-un bombardament, a anunţat primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, imediat după o serie de explozii auzite de jurnalişti AFP la Kiev.

”O instalaţie de infrastructură a fost atinsă. Rămneţi în adăposturi”, a îndemnat primarul într-o postare pe Telegram, fără să ofere vreun detaliu.

Potrivit unui jurnalist AFP, imediat după o serie de explozii, un cartier din nordul Kievului a rămas fără curent.

Trei persoane au fost ucise, iar alte şase rănite în atacuri ruse, la Kiev, a anunţat într-o postare pe Telegram Administraţia Militară a capitalei ucrainene.

”Un imobil de un etaj a fost avariat” într-unul dintre aceste atacuri, afirmă administraţia, făeă să facă alte precizări.

Întregul oraş Liov, situat în vestul Ucrainei, a rămas miercuri fără curent, în urma unor atacuri ruseşti vizând instaşaţii energetice ucrainene, a anunţat primarul oraşului, Andrii Sadovî.

”Tot oraşul nu are lumină. Aşteptăm informaţii suplimentare de la experţi. Poate avea loc o întrerupere a aprovizionării cu apă”, anunţă el pe Telegram.

”PENE DE DE ELECTRICITATE MASIVE” ÎN R.MOLDOVA

Republica Moldova înregistra miercuri ”pene de electrcitate masive”, în urma atacurilor ruse asupra unor instalaţii energetice ucrainene, a anunţat vicepremierul moldovean Andrei Spinu.

”În urma bombardamentelor Rusiei ale sistemului energetic ucrainean, în curs în ultima oră, avem pene de electricitate masive în toată ţara”, a anunţkat el într-o postare pe facebook.

Republica Moldova se confrunta deja cu probleme energetice importante din cauza Războiului rus din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.