Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, referindu-se la valul de îmbolnăviri în rândul copiilor care acuză simptome specifice virozelor respiratorii, că nu se înregistrează foarte multe cazuri grave, dar că părinţii, alertaţi, merg la Urgenţă. În acest context, pentru a scurta timpul de aşteptare, ministrul anunţă că ia în calcul redeschiderea unor centre ambulatorii unde copiii cu simptome să fie primiţi şi văzuţi de medici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Este, într-adevăr, un număr mai mare de viroze respiratorii care afectează copiii, e un val de îmbolnăviri cu un virus care provoacă îmbolnăviri anual, se numeşte virusul sinciţial respirator, sunt foarte multe cazuri, în momentul de faţă, în Statele Unite, dar şi în unele ţări europene. Ceea ce au, de foarte multe ori, copiii este o bronşiolită, deci o inflamaţie a bronhiilor care determină dificultăţi în respiraţie, în principiu, şi un sindrom febril. Nu este niciun fel de nenorocire, că nu sunt foarte multe cazuri grave, dar atunci când manifestările clinice sunt medii sau copilul se sufocă, vă daţi seama că toţi părinţii sunt alertaţi, se îndreaptă spre camerele de primiri urgenţe care sunt supraaglomerate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la România Tv. 
 
Ministrul a dat exemplul Spitalului pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde se înregistrează, zilnic, 400 de prezentări, însă fără ca în toate aceste cazuri să fie vorba despre viroze respiratorii. 
 
”Mă gândesc foarte serios şi am discutat deja ca să redeschidem centre ambulatorii, pentru copii de data aceasta, în care părinţii să poată să meargă şi să nu aştepte ore întregi pentru că unităţile de primiri urgenţe sunt foarte limitate”, a adăugat ministrul. 
 
Rafila a menţionat că aceste centre ambulatorii ar urma să fie deschise pe lângă spitale şi să primească pacienţi care nu sunt în stare gravă. 
 
Întrebat cine ar urma să asigure serviciile medicale în aceste centre, ministrul a precizat că se vor găsi soluţii şi că a discutat deja cu Casa de Asigurări de Sănătate pe acest subiect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.