Influenta soră a dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, acuză Consiliul de Securitate al ONU de ”standarde duble”, în urma unei reuniuni pe tema unui tir nord-coreean de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), scrie marţi presa nord-coreeană de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord a lansat vineri o ICBM, iar Consiliul de Securitate s-a reunit luni la New York pentru a discuta despre situaţia din peninsula coreeană.

Sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, acuză Consiliul de Securitate al ONU că ”închide ochii la exerciţiile militare foarte periculoase” ale Seului şi Washingtonului şi la ”cursa lor avid a înarmării”, într-un comunicat oficvial difuzat de către agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

”Este vorba în mod evident despre aplicarea (principiului) standardelor duble”, denunţă ea.

Statele Unite împing peninsula coreeană către ”o nouă fază a crizei”, acuză ea, şi avertizează cu privire la ”o ripostă mai puternică”.

”Cu cât se încăpăţânează mai mult asupra actelor împotriva RPDC (Republica Populară Democratică Coreea). cu atât se cor confrunta cu o criză de securitate mai fatală”, ameninţă ea.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat tirul efectuat în weekend, potrivit KCNA, al unei rachete de tip Hwasong-17 - supranumită ”racheta monstru” de către analiştri militari.

Potrivit armatei sud-coreene, racheta a parcurs 1.000 de kilometri, la o altitidine de 6.100 de kilometri, mai puţin decât racheta de tip Hwasong-17 pe care Phenianul a anunţat că tras-o la 24 martie.

Această lansare este ultima dintr-o serie-record de tiruri efectuate de către Phenian în ultimele săptămâni.

Phenianul a imputat aceste tiruri, în mai multe rânduri, unor exerciţii militare americano-sud-coreene, pe care le consideră provocatoare şi agresive.

Seulul şi Washingtonul avertizează de mai multe luni că Nordul se pregăteşte să efectueze un test nuclear, cel de-al şaptelea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.