Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni că nu există un ton conflictual nici în coaliţie şi nici în PNL şi a precizat că premierul Nicolae Ciucă le-a transmis în şedinţa conducerii PNL că va avea discuţii săptămâna aceasta cu patronatele, pe tema majorării salariului minim, pentru a se veni cu o decizie finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există ton conflictual nici în coaliţie nici în PNL, dar există preocupări, pentru că ne dorim ca totul să iasă conform obiectivelor pe care ni le-am fixat”, a spus Alina Gorghiu, precizând că ”este prima dată după 30 de ani când alocăm acest procent extraordinar de mare pentru investyiţiilor publice în economie”.

Despre salariul minim pe economie, Gorghiu a spus că ”a fost alt subiect în BPN al PNL”.

”Ne-a informat premierul că a avut discuţia cu sindicatele, urmează săptămâna aceasta să aibă discuţia cu patronatele. Ne dorim o mărire a salariului minim brut pe economie, sunt peste 2,2 milioane de angajaţi care sunt sub acest salariu pe care îl doresc sindicatele. Dânşii au spus 3.000, vedem ce spun şi patronatele, în această săptămână, în aşa fel încât la finalul săptămânii să ajungem să avem şi sindicatele mulţumite dar să avem şi un mediu de afaceri care să susţină această propunere”, a mai declarat senatorul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.